Archief‎ > ‎

Wedstrijdverslag zaterdag 30 maart

Geplaatst 30 mrt. 2013 15:54 door Hans Ankeveen   [ 26 jul. 2013 08:42 bijgewerkt door Admin Asvankeveen ]
1E ELFTAL WINT IN EIGEN HUIS OVERTUIGEND MET 6-0 VAN BATAVIA"90

ASV"65 kwam afgelopen zaterdagmiddag furieus uit de startblokken en speelde weer in de vertrouwde 4-4-2 formatie en domineerde in het eerste half uur. De linies sloten goed op elkaar aan en de afvallende bal was in doorsnee voor de fel en sportief agressief spelende Ankeveners.

In de 8e minuut was het een mooie voorzet van rechts van Ivo Van Velthoven die fraai door de geheel vrijstaande Benjamin Tol werd ingekopt. In de 23e minuut was het de snelle en behendige Prince George die op links twee man uitkapte en fraai de goed inkomende Robert van de Heuvel bediende die simpel maar doelmatig de 2-0 voorsprong binnenschoot.

ASV'65 hield het initiatief en drukte door en in de 29e minuut was het wederom Prince George, die na een fraaie actie  binnen de 16  Robert van de Heuvel aanspeelde, die zijn directe tegenstander uitkapte en vervolgens geheel vrijstaand voor de keeper de hoek kon uitkiezen en dat leverde de 3-0 op.

Het laatste kwartier van de eerste helft was het wat rommelig van twee kanten.

Na rust een bestorming van Batavia'90 om de 1-3 te forceren, doch de verdediging met de uitblinkende Benjamin Tol aan het hoofd gaf geen krimp. De uitvallen van de Ankeveners werden gevaarlijker en gevaarlijker aangezien Batavia veel risico nam en veel ruimte tussen de linies liet liggen,  waardoor er naar hartelust gecounterd kon worden.

In de 57e minuut was het de goed mee opgekomen voorstopper Benjamin Tol die met een vernietigende knal vanaf zo'n 25 meter zijn tweede doelpunt maakte en zo de 4-0 liet aantekenen.De wedstrijd was gespeeld, hoewel Batavia toch door bleef knokken om er wat van te maken.

De goed spelende aanvoeder Yoeri Tol verliet in de 61e minuut licht geblesseerd het veld en werd uitstekend vervangen door Jeroen de Vries. In de 82e minuut was het de ingevallen Tim (Graciano) Holdinga die met een sublieme stiftbal de Batavia-goalie kansloos liet. Dit was echt der Tor des monats, echt een beauty.

In de 87e minuut kreeg Jeroen de Vries loon naar werken, toen Tim Holdinga zich goed breed maakte, waardoor hij in een 1 op 1 duel de keeper fraai omspeelde en half ten val kwam maar toch nog net dat tikkie tegen de bal kon geven om de eindstand op 6-0 te brengen.

Een fraaie overwinning voor ASV'65 die behaald werd met veel strijd en elan en ondanks de kou een genot om naar te kijken.

Davey Brouwer, Fabian Blokker en Ivo van Velthoven kunnen genoemd worden als onopvallende uitblinkers.

Complimenten voor dit Ankeveense trio.

Met sportieve groet,
Dick Blom