Archief‎ > ‎

WIE WAT WAAR TOERNOOI - 20 Oktober 2012

Geplaatst 26 okt. 2012 15:00 door Secretaris Petanque   [ 29 jul. 2013 07:52 bijgewerkt door Admin Asvankeveen ]

Zaterdag 20 oktober werd ons jaarlijkse Wie Wat Waar Toernooi gehouden. Met een heerlijk weertje wat een zeer grote opkomst bracht van de leden die deze dag voor geen goud willen missen. Met de geweldige bijdrage van de directie van DUNNEBIER PRINT was deze dag een topper qua spel en zeer zeker ook wat de prijzen tafel betrof waar zeer fel om werd gestreden.

De onderlinge rivaliteit werd het beste gekenmerkt met de wedstrijd van het team Van Piet van Leijen tegen het team van Ric Degekamp. Een wedstrijd van hoog niveau waar de spelers elkaar niets toegaven. Puntje voor puntje ging deze wedstrijd naar het einde met als hoogtepunt voor Ric en zijn maat dat zij de partij op een fantastische manier uit speelden en het team van Piet met een kater achter lieten. 13-9 voorwaar en zeer fraai resultaat waar nog lang over nagepraat gaat worden.

Er waren natuurlijk nog veel meer partijen die het aanzien meer dan waardig waren. En ook waren er natuurlijk ook zeer verrassende uitslagen waar niemand rekening mee hield. Dat maakt deze sport zo boeiend, want lang niet altijd winnen de favorieten. Tussen de wedstrijden door werd er een broodje gegeten of een consumptie gebruikt voordat men weer aan de loting begon voor wat weer een spannende reeks neer zou zetten.

Nadat er 3 partijen gespeeld waren was het nog niet te zeggen wie de fraaie Wie Wat Waar Trofee zou winnen. Er waren namelijk 4 kandidaten die alle partijen had gewonnen dus de laatste rond moest de ontknoping brengen. 1 dame en 3 heren gingen de dienst uitmaken waar Ellie Wilhelmus de beste papieren had qua pluspunten. Zij moest natuurlijk wel haar laatste partij winnen en dat lukte haar maar Wim Bornhijm kwam nog aardig in de buurt door vele punten op Ellie in te lopen maar voor hem jammer ,hij kwam tekort.

De andere mannen die alles hadden gewonnen waren in volgorde Ric Degekamp en Edwin
Berends. Tijdens de laatste partij kregen wij nog bezoek van de heer Ab Krook die de situatie bij ASV in ogenschouw kwam nemen om zich voor te bereiden op zijn gesprek met wethouder Zagt over de situatie die ons aangaat. Nu maar hopen dat hij voor ASV er een en ander uit kan slepen bij de gemeente. De meeste boulers hebbeen deze man geen eens in de gaten gehad daar er nog en spannende laatste ronde aan het spelen was.

Om ruim 16.00 uur kon de eindstand opgemaakt worden en nadat de wedstrijdleiding
de directie van de WWW (Wout) had bedankt waarvoor een applaus klonk die ze in de
Horstermeer hebben moeten horen kon de verrassende winnares naar voren komn en kreeg zij de fraaie trofee uitgereikt met een tas vol levensmiddelen waarvoor dit weekend geen boodschappen meer gedaan hoefde te worden.

De top van het klassement zag er dus als volgt uit in volgorde van het behaalde aantal
pluspunten:

Ellie Wilhelmus, Wim Bornhijm ,Ric Degekamp ,Edwin Berends, Stef Fokker ,Kees van Schaik , loes Korsse gevolgd door Henk Wielick.

Met vriendelijke groet

Wim Bornhijm