Archief‎ > ‎

Wie Wat Waar Wijdemeren Tournooi.

Geplaatst 28 okt. 2013 05:45 door Admin Asvankeveen   [ 4 apr. 2014 02:30 bijgewerkt ]
Zaterdag 26 oktober werd heet jaarlijkse WWW Wijdemeren toernooi gespeeld.
Deze dag had als extra dimensie dat het tevens de laatste wedstrijddag was in de strijd om het clubkampioenschap 2013 dat over 4 wedstrijddagen werd gehouden. Onder ideale weersomstandigheden werd deze dag verspeeld en dat merk je ook aan de publieke belangstelling. Deze dag kwamen diverse mensen kijken hoe deze sport wordt bedreven.

En dat het sport is blijkt wel uit het feit dat in de 1ste ronde een partij bijna 11/2 uur  duurde voordat er een winnaar uitkwam. Ook andere wedstrijden gaven spannende uitslagen te zien en zo blijkt dat men niet veel voor elkaar onderdoet of je moet je dag niet hebben wat ook gebeurd.

In de 2de ronde waren de bovenliggende spelers die om het kampioenschap zouden moeten spelen zich toch bewust van de spanning die er in sloop en zodoende kregen zij alle 2 een nederlaag te verwerken wat alleen maar spanning verhogend werkt. Hierna werden er nog 2 spannende ronden gespeeld en werd er soms met een zeer hoog  spelpeil de wedstrijden beslist.

Nadat alle partijen waren beslist kon de pc zijn werk doen en met een druk op de knop kwam  de eindstand tevoorschijn en die gaf aan dat er vandaag maar 1 winnaar was met 4 gewonnen wedstrijden en een saldo van 25 pluspunten.

Deze grote winnaar van het WWW Wijdemeren toernooi is Kees van Schaik.

Op een gedeelde 2de  plaats kwamen Frans van Noort en Wim Bornhijm met 3 gewonnen partijen en een saldo van plus 21 punten. Loes Korsse werd 4de met 3 gewonnen en 17 pluspunten en 5de gewonnen wedstrijden en 7 pluspunten. 

Zaterdag 30 november is de grote dag voor de Boulers daar dan de clubkampioen wordt  bekendgemaakt en de uitreiking van het Waterkippen tournooi is dat vanaf april is gespeeld tot en met donderdag 7 november.

Nadat alle prijzen waren uitgereeikt en de wedstrijd commissie iedereen had bedankt voor zij positieve inbreng van deze dag werd er nog een afzakkertje gedronken eer men weer naar huis ging. 

Namens de boulers willen wij de directie van drukkerij Dunnebier bedanken voor hun  bijdrage aan wat voor ASV Petanque’91 een jaarlijks hoogtepunt is.

Wim Bornhijm

Comments