Archief‎ > ‎

WIJDEMEREN TOURNOOI ASV PETANQUE’91

Geplaatst 26 okt. 2014 13:43 door Admin Asvankeveen   [ 20 okt. 2015 07:59 bijgewerkt ]
Zaterdag 25 oktober werd in Ankeveen onder ideale weersomstandigheden het Wijdemeren toernooi gespeeld. Om ruim 11.00 uur nadat iedereen was ingeschreven kon de start beginnen met de loting voor de 1ste ronde. Er waren gelijk al mooie partijen die op de millimeter werden gespeeld.

Deze dag was de dag van de scheidsrechter die een aantal keren bij de partijen werd geroepen om te meten welke boule op punt lag. Daar het de afgelopen dagen veel heeft geregent was het terrein waarop gespeeld werd niet een van de makkelijkste.Nadat men hier een beetje aan gewend was kwam bij diverse spelers de klasse bovendrijven.

Soms was men niet tevreden over zijn of haar eigen speel maar daar had de tegenstander geen boodschap aan en strafte dat gelijk af. Zo kon het gebeuren dat je een partij won met 13-3 maar de volgende met 0-13 verloor. Maar ja dat ligt natuurlijk ook aan de tegenstander waar alles lukte en bij jou niet. Zo ging het eigenlijk bij alle 4 de partijen die gespeeld werden maar was de eindstand niet te voorspellen. Na afloop werden de lekkere hapjes geserveerd waar en ieder vol smaak van genoot. Henk en Marjan waren in die tussentijd druk met het klassement om de uitslag bekend te kunnen maken.

Er waren 3 personen met 4 gewonnen partijen en dat waren: 1ste  Cor van Schaik met 28 pluspunten, 2de plaats Kees van Schaik en 3de  was FransWiegers met 10 pluspunten. Op de 4de en 5de plaats zijn geëindigd : Stef Fokker en Henk Wielick. Met 3 gewonnen partijen.

De eerst volgende wedstrijden zijn zondag aanstaande als men in de winter competitie moeten spelen tegen PVN uit Nieuwegein.

Zaterdag 22 november is alweer het laatste tournooi van ASV op dee banen in Ankeveen en daar worden dan tevens de clubkampioen bekend gemaakt en de winnaar van het waterkippen tournooi wat gespeeld is vanaf april tot en met begin november.

Op de foto ziet u de nummers 1-2-3 of te wel Frans Wiegers, Cor van Schaik en Kees van Schaik.