Archief‎ > ‎

WINST ASV PETANQUE TEGEN DE GOOIERS

Geplaatst 8 dec. 2013 04:46 door Admin Asvankeveen   [ 4 apr. 2014 02:31 bijgewerkt ]
Zaterdag nadat Sinterklaas was geweest moesten de spelers en speelsters van ASV naar Soest om daar te gaan strijden tegen het team van de Gooiers. Het was een weerzien met een gezellig team dat we al een paar jaar tegen komen in de competitie. Doordat Henk Wielick nog steeds niet kan boulen vanwege zijn heup operaties die hij heeft ondergaan speelde Edwin Berends mee in zijn team.

Nadat de wedstrijdformulieren waren ingevuld en de koffie was genuttigd kon de eerste wedstrijd ronde beginnen. Je kunt duidelijk zien dat bij ASV het seizoen is afgelopen en de tegenstander veel meer wedstrijden spelen op hun terrein. Zij hebben een fantastische hal waar menig vereniging jaloers op is.

De eerste ronde leverde een negatieve score op want team 1 en 2 veloren allebei hun partij met 6-13. Het derde team won wel overtuigend met 13-1. 

Nadat de koffie op was en de toss voor de tweede ronde is gedaan ging men van start. Team een revancheerde zich door met 13-3 de tegenstander naar de kantine terug te sturen. Het tweede team kreeg een Fanny om de oren en met 0-13 waren zij goed afgedroogd. Team drie sputterde wel tegen maar ging toch de boot in met 7-13. Hierna gaf ASV zichzelf een pep talk en men ging ervoor want weer verliezen stond niet op het programma.

Team een gaf gelijk het goede voorbeeld want de winnaar van de Fanny werd nu in zeer korte tijd de oren gewassen en met 13-1 was de eerste van de drie binnen. Het tweede team liep uit naar 9-1 en toen stokte het. Via 10-8 werd in de laatste speelronde de nodige drie punten gemaakt en zo was met 13-8 de tweede ook binnen. Nu stonden bij de laatste partij 4 ploegen te kijken wie er zou winnen daar het 4-4 was.

Met zeer fraai spel ging het op en neer maar in de laatste twee werp ronden maakte ASV het verschil en werd deze wedstrijd ook gewonnen met 13-8. Een behoorlijke prestatie van de ASVers want na 2-4 achter werd de overwinning uit het vuur  gesleept met 5-4.

Na afloop smaakte het wijntje en biertje opperbest en werd van iedereen afscheid genomen met prettige feestdagen voor eenieder daar de volgende ronde op 11 januari 2014 gespeeld wordt.

Namens ASV Ptanque’91 

Wim Bornhijm
Comments