Archief‎ > ‎

Winter Clubteam Competitie

Geplaatst 26 nov. 2012 04:49 door Admin Asvankeveen   [ 29 jul. 2013 07:49 bijgewerkt ]
Zaterdag 17 november jl was de reis voor de boulers van ASV naar Wijk bij Duurstede waar aangetreden moest worden tegen de JBC Mazijk de Petanque. Na een voorspoedige reis was het in Wijk bij Duurstede toch even zoeken naar de boule accommodatie. De wedstrijden tegen deze vereniging zouden uitmonden in zeer goede wedstrijden maar ook wedstrijden die teleurstellend werden verloren. Op de te spelen banen lag een erg dikke laag grind wat voor ons een nadeel is daar wij niet zoveel grind als ondergrond hebben. 

In de 1ste ronde bleek dat de angst er niet voor niets inzat. Ht 1ste en 2de team kregen geen bal geplaatst een werden dan ook finaal naar huis gespeeld met 0-13 en 2-13. Een grote domper. Het 3de team kwam wel goed uit de startblokken en na een fraaie partij werd deze wedstrijd wel gewonnen met 13-7.

In de pauze werd er over gesproken hoe we de tegenstander het beste partij konden geven om in de 2de ronde terug te komen in de wedstrijd. Het 1ste team ging veel beter en werd na ruim een uur spelen beloond met een 13-6 overwinning. Team 2 speelde ook zeer sterk n in de laatste werpronde ging de zege naar de tegenstander 12-13. Zonder geluk vaart niemand wel en daar had het 3de team vandaag ook last van. Bij de laatste te spelen bal werd de but verplaatst en kwam ASV met lege handen te staan 11-13. Tussen stand na 2 wedstrijd ronden 2-4 dus allee hens aan dek om nog te winnen.

In de laatste ronde ging team 1 gelijk op met de tegenstander tot 7-7 en daarna was het op. Via een paar knap geschoten ballen werd ASV naar de kantine verwezen met een
teleurstellende 7-13 nederlaag. Meen ging bij team 3 kijken die achterstond met 1-5 maar vandaag over een uitstekende schutter beschikten in de persoon van Cor van Schaik die zonder zijn maten tekort te doen deze partij met 2 fraaie schoten besliste. Bij 6-6 naar 8-6 en daarna met 5 punten de partij uitschoot waar de tegenstander helemaal niet blij mee was en vergat de aanvoerder het team van ASV te complimenteren met hun fraaie overwinning. Hierna kijken bij team3 waar Ben, Stef en Ton met 1-5 achterstonden en nog meer nl het werd 2-8.

Hierna was het genoeg en vocht dit team puntje voor puntje terug tot 10-10. ASV kwam zelfs voor met 11-10 en toen had de tegenstander de kans om de wedstrijd te beslissen maar ze kwamen met nog 2 balleen te gaan niet genoeg bij de but om het uit temaken. 12-11 achter en Ben zij nou wij 2 dan winnen we. Het werd een zeer spannende menne de tegenstander legde alles in de verdediging. Met nog 2 ballen van Stef en Ben op punt moest het lukken maar Stef plaatste te hard op de bal van Ben en bleef er 1 punt. Nu met zijn laatste bal maakte Stef de partij op eeen fraaie manier uit en de tegenstander was wel teleurgesteld maar waren wel zo sportief om de tegenstander te feliciteren.

Al met al wisselend gespeeld maar helaas wel verloren met 4-5.
Hopelijk gaat het 8 december beter tegen de Gemshoorn in Soest.

Wim Bornhijm