Archief‎ > ‎

Winter Club Team Competitie

Geplaatst 11 mrt. 2013 04:08 door Admin Asvankeveen   [ 29 jul. 2013 06:52 bijgewerkt ]

Zaterdag 9 maart j.l. was alweer de laatste wedstrijd dag van de wintercompetitie die de boulers van ASV speelden in de 2de klasse van de NJBB afdeling 6. Vorig jaar werd dit team kampioen in de 3de klasse en promoveerden zij dus naar de 2de klasse waar men dit jaar in uitkomt. Deze klasse is een stuk sterker dan de 3de maar dat wist men al gauw. Nadat men de 1ste wedstrijd dag had verloren werd de 2de dag gewonnen en toen volgde een serie nederlagen met telkens de kleinst mogelijke nederlaag n.l. 4-5 . 

Wat ASV wel nagegeven moet worden is dat men erin bleef geloven want met dit spel
moesten de overwinningen wel komen. Dat ging in de 2de serie ook wel redelijk maar toch sloop ook die hatelijke 4-5 er weer in. Ook deze laatste dag was het weer zover. Tegen de koploper “de Gemshoorn” uit Soest lukte in de 1ste wedstrijdronde helemaal niets en stond men na 5 kwartier met lege handen in de kantine. 0-3. Niets om je zorgen over te maken want er moesten nog 6 wedstrijden gespeeld worden dus alles was nog mogelijk.

Na aanvang van de 2de ronde bleek al gauw dat team 1 tegen zichzelf speelde dus ook geen geluk en de tegenstander profiteerde optimaal.7-13. Team 2 vezette zich ook stevig en daar kwam een verkeerd geschoten bal de tegenstander te hulp en ja hoor, dank je wel 9-13. Team 3 liet de tegenstander van het kastje naar de muur lopen en won verdiend met 13-8. Tussenstand 1-5 en de Gemshoorn kampioen.

In de laatste ronde werd afgesproken om toch alles op alles te zetten want er zat altijd nog onze favoriete eindstand in van 4-5 maar dan moesten de laatste partijen wel gewonnen worden. Na de toss ging de tegenstander voortvarend van start en alle 3 de teams kwamen achter met een kleine score. Hierna was het over voor de tegenstander want ineens ging het wel goed lopen en werd er prima geplaatst en geschoten waar de tegenstander geen antwoord op had. 13-8, 13-4 en 13-4 waren de 3scores van ASV en de kampioen vroeg zich af waarom het nu wel ging een in de andere ronden niet.

Terugziende over deze wintercompetitie is er goed gespeeld en redelijk veel pech gehad want anders was men toch wel hoger op de ranglijst geëindigd.

Nu gaan de boulers van ASV naar buiten en let u volgende week op de bladen want daar staat een stuk in over het buitengebeuren van ASV Petanque’91.

Met boulende groeten,

Wim Bornhijm.