Wedstrijdverslag


Bericht zonder titel

Geplaatst 20 aug. 2017 09:35 door Admin Asvankeveen

Zaterdag 19 augustus werden er op de banen in Ankeveen weer het maandelijkse toernooi gespeeld. Ondanks vakantie, ziekte en revalidatie van diverse leden was de opkomst redelijk. Toch werden er wedstrijden van een behoorlijk niveau gespeeld en probeerden de spelers het onderling zo moeilijk mogelijk te maken. Dat laatste lukte wonderwel goed en zo kwamen er dus weer onverwachte uitslagen op het score bord. Vandaag was ook een feestelijke dag want ons lid TON van DIJK was op de dag af 50 jaar getrouwd en gaf voor allen en rondje. Ons bestuurslid Diny van Schaik overhandigde Ton een planten bak waar hij erg mee verrast was. Of het kwam door de feestdag of zijn maten het kwam er bij Ton niet helemaal uit. Tussen alle hapjes door die tijdens en na de partijen werden geserveerd moest men toch weer 4 x torsen voor de partijen. Na een druk op de knop kwam de uitslag uit de computer en bleken er 2 met 3 gewonnen partijen die ook het zelfde pluspunten saldo hebben nl Felix Flameling een Wim Bornhijm. Als 3 de kwam Ric Degekamp met 3 gewonnen partijen en 15 pluspunten uit de bus. Dus mooi kort bij elkaar en met nog 1 prijs op de tafel die gewonnen werd door Diny van Schaik. Terug kijkende op dit toernooi : zeer geslaagd, zeer gezellig en alweer mooi weer. Ons volgende toernooi kunt u in de Wijdemeren krant terugzien op de agenda pagina.

ASV Petanque '91

Geplaatst 10 jul. 2017 05:26 door Admin Asvankeveen   [ 20 aug. 2017 09:30 bijgewerkt ]


Zaterdag 17 juni was alweer het maandelijkse jeu de boule toernooi op de banen in Ankeveen. Maar eerst even een correctie van ons vorig toernooi. Daar stond Piet van Leijen op de 1ste plaats maar dat moest Edwin Berends zijn en Piet 2de. Zo heren dit is dus nu rechtgezet. Ondanks dat de 17de bloedje heet was waren er toch weer 4 deelnemers die er extra bij zijn gekomen waarvan 3 dames uit Huizen. Dus mocht u ook zin hebben in jeu de boulee kom donderdag avond om 19.00 uur naar ASV en wij vertellen u alles. Om 11.00 uur werden de eerste ronde partijen geloot en ging men naar de banen om de tegenstander te bespelen. Deze dag waren er en paar die totaal hun dag niet hebben gehad want de ene wedstrijd na de andere werd verloren om in de laatste ronde toch nog een partij te winnen. Ondanks het mooie weer en fantastisch aan gelegde banen blijft het zeer moeilijk te bespelen. Tussen de partijen door werden er nog verfrissende hapjes geserveerd wat zeer werd gewaardeerd en de wedstrijd commissie ook blij was om dit te horen. Na 4 gespeelde ronden kon Marja de uitslag van haar PC halen en waren de volgende personen dit keer de prijs vechters: 1 Stef Fokker 4 gewonnen partijen en 33 saldo punten. 2 Frans van Noort 4 gewonnen partijen en 12 saldo punten 3 Ric Degekamp 3 gewonnen partijen en 16 saldo punten De poedel prijs was dit keer voor Sonja Bakker uit Huizen. Na nog een lekker koel drankje te hebben genoten ging men moe maar voldaan naar huis.

Bericht zonder titel

Geplaatst 22 mei 2017 11:57 door Admin Asvankeveen   [ 10 jul. 2017 05:23 bijgewerkt ]Zaterdag werden op de jeu de boule banen in Ankeveen weer het maandelijkse toernooi gespeeld. Mede door het goede weer was er een grote opkomst en dat verhoogd de sfeer en wedstrijd spanning . Nadat een ieder had ingeschreven kon de loting voor de 1ste ronde beginnen en konden de teams naar de banen gaan. 
Of het door het mooie weer kwam weet ik niet maar er was 1 partij in een kwartiertje gespeeld. 13-0 Wat een uitslag zeg om te beginnen. 
Het spel in de andere partijen duurde veel langer en met niet te groot verschil door de teams gewonnen. Na een korte pauze was het verzoek om een beetje snel te beginnen daar er regen op komst was. 
Tijdens de partijen kwam dus de regen maar het was niet de moeite waard. In deze ronde waren er toch verrassende uitslagen wat goed is voor het klassement. Na dit opfrissende regen buitje kon het toernooi verder gespeeld worden onder een stralend zonnetje. 
De 3de en 4de partij waren zonder verrassingen en de gedachte winnaars haalden soms met moeite de 13 binnen. Tijdens het nuttigen der consumpties werd de computer aan het werk gezet en kwam er een mooie eindstand uit. De prijswinnende spelers vandaag zijn : 
1 Piet van Leijen 
2 Edwin Berends 
3 Wim Bornhijm
4 Marja Nijnuis. 
Deze winnaars gingen allen met een fraaie zomer plant naar huis en dan op naar het volgende toernooi.

JEU DE BOULE HUIZEN TEGEN ASV PETANQUE ‘91

Geplaatst 25 apr. 2017 05:53 door Admin Asvankeveen   [ 25 apr. 2017 05:56 bijgewerkt ]

Zaterdag 22 april werd de jaarlijkse club ontmoeting met onze boule vrienden uit Huizen gehouden op de banen in Ankeveen. 
Dit jaar was de organisatie voor de mensen uit Huizen die de Ankeveners echt in de watten hebben gelegd. Koffie met iets lekkers erbij en diverse malen met de schaal met hapjes rondgaan. 

Tevens heeft men voor een geweldige prijzentafel gezorgd waar men met grote overgave voor ging spelen. In totaal zijn er 68 partijen gespeeld waarvan Huizen er 20 wisten te winnen en de ASV-ers 48 partijen. 
De grote wissel beker was dus voor ASV Petanque’91 maar dat is helemaal niet belangrijk want de vriendschap onderling is veel belangrijker.

Om aan de wens van vele spelers te voldoen is hier een dubbele uitslag: 

HUIZEN ASV                                                PETANQUE”91 
1 Nelly Wiegers      2 gewonnen en 4 plus   1 Piet van Leijen    4 gewonnen en 33 plus 
2 Ria Spijker           2 gewonnen en 2 plus   2 Kees van Schaik 4 gewonnen en 31 plus
3 Willy Overstegen 2 winst plus 0                 3 Stef Fokker         4 gewonnen en 26 plus 
4 Elly Koppen         2 gewonnen plus 0         4 Ric Degekamp   4 gewonnen en 16 plus 
5 Bets Fokker         2 gewonnen min 2          5 Wim Bornhijm    3 gewonnen en 29 plus

Nadat alle prijzen waren verdeeld en de nodige woorden waren geweest werd er nog een afzakkertje genomen een zien we elkaar in 2018 terug.

ASV Petanque ‘91 sluit af met grote overwinning

Geplaatst 10 apr. 2017 09:45 door Admin Asvankeveen   [ 10 apr. 2017 09:48 bijgewerkt ]


Zaterdag 8 april werd in Soest de laatste wedstrijd in de NPC winter competitie gespeeld. De tegenstander de Hakhorst uit Leusden stond 1 plaats hoger in het tussenklassement dan de Ankeveners. Dit kon het team zich niet laten welgevallen en tijdens de koffie werd het wedstrijd plan besproken. Doordat de tegenstander de teams pas samenstelden vlak voor het begin der wedstrijden was het moeilijk om je aan te passen. Om 12.00 uur werden de 3 wedstrijden in de 1ste ronde aangevangen en bleek het terrein een zeer grote tegenstander te worden. Het 2de team kreeg helemaal geen vat op de baan en verloren kansloos met 4-13. Team 1 en 3 waren tot aan de helft gelijk aan de tegenstander maar daarna was het over en uit werden de Hakhorsters naar huis gespeeld en met 13-8 en 13-5 verslagen. 2-1 voor ASV. In de 2de ronde waren het dus tripletten die gespeeld werden. Het team van de 2 dames en een heer waren zo uitgespeeld en konden na 6 werpronden de ballen inpakken. 6-13. Een grote tegenvaller. De 2 heren met 1 dame deden het beter en na ¾ uur werd er een 13-7 overwinning genoteerd en was de tussenstand 3-2 voor ASV. Tijdens de pauze voor de 3de ronde werd er afgesproken om te proberen 3 partijen te winnen. Team 1 ging als een speer en na 30 minuten werd er met 13-6 gewonnen. Hierna bij team 2 kijken en die waren gewaarschuwd vanuit de 1ste ronde dus werd er behoudender gespeeld wat de tegenstander van hun stuk bracht. Na ruim 1 uur werd met 13-7 ook gewonnen en was de tussenstand 5-2. Nu ging het om de laatste partij en die was zeer spannend totdat de tegenstander een mindere periode had en was het ook gelijk bekeken en maakte ASV de wedstrijd uit met een fraai schot.13-8 Terugkijkend een zeer mooi resultaat en met 6-2 in de tas terug naar Ankeveen.

Winst op Hakhorst

Geplaatst 9 apr. 2017 00:03 door Secretaris Handbal

Hierbij heet van de naald onze laatste wedstrijd, die met 6-2 werd gewonnen van de Hakhorst uit Leusden.

Op de foto kijkt men vol spanning wat de tegenstander doet.

Petanque - klusteam bezig

Geplaatst 1 apr. 2017 06:19 door Admin AsvankeveenPetanque - klusteam bezig

Geplaatst 1 apr. 2017 06:16 door Admin Asvankeveen
Onthulling Piet Koster Plein

Geplaatst 27 mrt. 2017 04:20 door Admin Asvankeveen


Zaterdag 25 maart werd er onder grote belangstelling van familie, vrienden en collega boulers het bord onthuld met de naam Piet Koster Plein. 
Piet was een groot vereniging man en daarom word hij geëerd met een naam bord wat heem tot in lengte van jaren zal blijven herinneren. 
Op de foto zien we zijn kleinzoon en kleindochter onder zijn bord staan.

OPENING TOERNOOI ASV PETANQUE’91

Geplaatst 20 mrt. 2017 06:13 door Admin Asvankeveen   [ 20 mrt. 2017 11:19 bijgewerkt ]

Zaterdag 18 maart j.l. was bij ASV het openingstoernooi van het seizoen 2017. Dit werd gedaan op de geheel vernieuwde boule banen op het sport complex van ASV. De opening van de banen werd verricht door voorzitter Ben Berends en wedstrijd secretaris Marja Nijnuis zie foto. Onder een miezerig weertje werden de openings partijen gespeeld na eerst getost te hebben voor de team indeling. Het is een a la mêlee toernooi waar na iedere ronde weer geloot wordt voor de volgende ronde. In de 1ste ronde waren gelijk 2 sterke teams aan elkaar gekoppeld wat een mooie strijd opleverde die na ruim 5 kwartier werd beslist. De wedstrijden op de banen zijn zeer moeilijk daar het terrein zo erg is veranderd dat zelfs de betere boulers er nu ook een grote moeite mee hebben om de wedstrijd naar hun hand te zetten. In de 2de ronde was heet eigenlijk een zelfde verhaal. Alleen werden er nu toch verrassende uitslagen gespeeld. Ondertussen was de regen en grotere spel breker geworden maar na een ½ uur kon de 3de partij gespeeld worden. Er waren 4 spelers die de 2 partijen in winst wisten om te zetten en toen de 3de ronde. Er waren zeer spannende wedstrijden bij maar ook een sof partij die verloren werd door een van de favorieten. In de tussentijd werd de regen ook niet minder en werd er besloten om na deze 3de ronde te stoppen want aan zieke mensen heb je ook niets. De eerste prijswinnende spelers van 2017 zijn: 1Ton van Vliet 3 gewonnen partijen en 31 plus punten. 2 Wim Bornhijm 2 gewonnen en 13 plus punten. 3 Wil Berends 2 gewonnen en 10 plus punten. Zo de kop is eraf en nu weer trainen voor de volgende wedstrijden.

1-10 of 64