7 KLAPPER A.S.V. PETANQUE’ 91

Geplaatst 27 feb. 2014 07:41 door Admin Asvankeveen
Zaterdag 22 februari was de reis van ASV Petanque ‘91 naar Soest waar men de
thuis wedstrijd moest spelen tegen de koploper zijnde Randenbroek uit Amersfoort. De 1ste wedstrijd tegen deze vereniging werd uit verloren met 3-6 een daar moest dus een revanche partij op volgen.

Nadat de wedstrijdformulieren waren ingevuld en de toss was verricht gingen de eerste wedstrijden van start. Het 1ste team begon gelijk zeer sterk en gaf zijn visite kaartje af door overtuigend te winnen met een score van 13-3.

Het 2de team was veel te aanvallend ingesteld een kreeg de deksel op zijn neus en verloor met grote cijfers n.l.2-13. Team 3 had het ook niet gemakkelijk maar na een  spannende wedstrijd werd deze toch gewonnen met 13-10.

Na een korte pauze werd er voor de 2de ronde getosst en ASV won alle 3 de tosses. Of dat een extra dimensie in hun spel bracht weten wij niet maar er waren 3 over-
winningen in deze ronde en wel met 13-6 , 13—3 en 13-11.

Na 2 wedstrijd ronden was de overwinning dus al binnen want de tussenstand is 5-1.
Terug in de kantine smaakte de consumptie goed en wilde de tegenstander weer snel beginnen . Na de laatste keer getosst te hebben werden de banen weer opgezocht en kon de finale ronde beginnen . Team 1 speelde weer een sterke partij en na ruim ¾ uur konden de boules opgeborgen worden met een 13-6 score. Team 2 deed het sneller en won de partij met 13-3.

Alle teams gingen bij de laatste partij kijken en daar bleek dat de fut eruit was bij ASV. Dit team kon het niet meer bolwerken en verloor met 7-13. Met een totaal uitslag van 7-2 werd de koploper teruggestuurd naar Amersfoort en daar waren ze niet blij mee want de kans op het kampioenschap hebben ze in de laatste ronde nog wel in eigen hand want dan moeten ze tegen Mazijk uit Wijk bij Duurstede dat 1 wedstrijd meer heeft gewonnen.

8 maart is de laatste ronde en die wordt gespeeld bij Les Cailloux in Zeist.