A.S.V. PETANQUE 91 – AUGUSTUS TOERNOOI

Geplaatst 25 aug. 2019 23:58 door Secretaris Handbal
Zaterdag jl. werd op het zonovergoten Piet Kosterplein van de A.S.V. Petanque de 5e toernooi dag, meetellend voor het open Ankeveens kampioenschap, gespeeld.

De opkomst was goed te noemen. Om 11.00 uur werd het toernooi geopend met de loting.

Uit de eerste loting kwam al snel naar voren dat het een interessante dag zou worden. De favorieten speelden in de eerste partij al tegen elkaar, dus de eerste schifting was al een feit.

Na hele mooie partijen met mooie uitslagen was de tweede partij een kopie van de eerste met eveneens mooie en verrassende uitslagen. Na deze twee partijen waren er nog vijf deelnemers met twee gewonnen partijen, dus de derde partij werd een spannende aangelegenheid.

Na deze partij bleven er twee over met de volle winst van drie partijen, en waren de winnaars van deze leuke, gezellige dag bekend.

Na een lange periode van mannelijke winnaars werd Marja Nijnuis eerste met 3 gewonnen partijen en een plus van 21.
De tweede plaats was voor Cor van Schaik met drie gewonnen partijen en een plus van 9.
De derde plaats was voor Ric Degekamp met twee gewonnen partijen en een plus van 7.

Zoals bij elke wedstrijd, is er ook altijd iemand die zijn dag niet had en dit keer was het John Hagen die geen enkele partij wist te winnen en met een min van 18 toch vrolijk met zijn poedelprijsje huiswaarts keerde.
Na deze geslaagde dag met een hapje en drankje en een gezellige nazit in de zon, keerde eenieder tevreden huiswaarts.

Volgend toernooi is op zaterdag 14 september, u bent wederom van harte welkom.