ASV PETANQUE’91 KOM TERUG TOERNOOI.

Geplaatst 23 aug. 2015 08:56 door Admin Asvankeveen   [ 23 aug. 2015 08:57 bijgewerkt ]
Zaterdag j.l werd er in Ankeveen onder zeer zomerse omstandigheden
het “ kom terug “ toernooi gehouden. Doordat het toernooi een week is vervroegd waren nog niet alle leden terug van hun vakantie adres.

Niettemin was het toch een zeer geslaagd toernooi met tussendoor even een verfrissing en even insmeren vanwege eventuele zonnebrand. Een der favorieten werd in de 1ste ronde al afgedroogd en met 4-13 kon hij koffie gaan drinken en nadenken hoe het verder moest.

Verder waren er de verwachte uitslagen en zo doende werd er voor de 2de Ronde geloot. In deze ronde gebeurde ook geen spectaculaire uitslagen zodat het er in de 3de ronde al om ging spannen. In deze ronde werd er scherp  geplaatst maar ook geschoten en ook hier gingen een paar zekere winnaars kandidaten onderuit. Het voerde de druk alleen maar op en zo kon het  gebeuren dat Bert Neijsen als enige met 3 gewonnen partijen de laatste ronde inging. In deze ronde speelde Bert samen met Felix Flameling tegen Edwin Berends en Wim Bornhijm een heuse derby uit. Felix formeerde het zo mooi nl Ankeveen tegen de Berg. Een zeer leuke en spannende partij was hiervan het gevolg. Na een 6-2voor Edwin en Wim kwamen Felix en Bert met een score van 4 punten weer op gelijke hoogte.

Dit ging door tot 10-10 en toen plaatste Wim een scherpe bal waar de tegenstander met hun laatste bal het nog lastig maakte. De volgende boules van Wim kwamen in de buurt en toen schoot Edwin het hele veld uit elkaar daarna plaatste hij op fraaie wijze de laatste punten zodat deze derby in een 13-10 naar Ankeveen ging. Maar bij de uitslagen van dit toernooi was Bert toch de overwinnaar.

1 Bert Neijsen             3 gewonnen en een saldo van plus 19

2 Frank v.d.Boogaard 3 gewonnen en een saldo van plus 16

3 Edwin Berends        3 gewonnen en een saldo van plus 15

4 Frans van Noort       3 gewonnen en een saldo van plus 11

5 Wim Bornhijm         3 gewonnen en een saldo van plus 6

Nadat de  prijzen waren uitgereikt werd er nog genoten van een koel biertje voordat een ieder zijn of haar thuisreis aanvaarde.