ASV PETANQUE ‘91 KOPJE ONDER.

Geplaatst 13 feb. 2017 13:22 door Admin Asvankeveen
De boulers uit Ankeveen moesten zaterdag 11 februari in de sneeuw
naar Mazijk de Petanque in Wijk bij Duurstede. Deze dag staat bij ASV bekend als zeer moeilijk te bespelen. In Wijk bij Duurstede heeft men een team waar je als je 120% bent een kans tegen hebt om te overleven.

Nadat we toch op tijd waren werden de formulieren ingevuld en konden we naar de boule hal. Toch eerst maar een kop koffie en zodoende ging tegenstander vast ingooien.

Na de tos werd er meteen er stevig tegenaan gegaan. De banen waren goed te bespelen maar er waren stukken bij dat je totaal je controle over je spel verliest. Team 1 werd toch meteen met de neus op de feiten gedrukt en wel dat je echt 120 % moet zijn wil je een kans maken. Helaas werd men ondergedompeld met een stevige 2-13.

Team 2 verging het iets beter en tot 7-7 ging meen gelijk op. Helaas voor hen was de tegenstander er een die een fout gelijk afstraft en 4 punten scoort. Hierna nog een verkeerde bal weghalen en het was over en uit 7-13. Hierna samen bij team 3 kijken die een geweldige partij speelden en niets onderdeden voor de tegenstander. Na ruim 70 minuten moest men toch de vlag strijken n werd de score 9-13. Wat een tegenvaller zeg na de 1ste ronde met 0-3 achterstaan.

In de 2de ronde was het 2 triplette wedstrijden en werden de teams samengesteld. Men speelde al veel beter dan de 1ste ronde en men kwam zelfs voor te staan. Met 8-7 zette de tegenstander er nog een tandje bij en alles lukte bij hen. Het leek wel biljarten wat men deed maar als je dat ook beheerd kan je winnen een dat deden zij 8-13. Jammer er had meer in gezeten. Heet 2d triplette team ging wel god mee met de tegenstander een na een 7-9 stand zeet zij een tandje bij en na nog een tegen punt maakte men de partij uit op 13-10. Zo nu de 3 laatste partijen evn winnen en dan is het gelijk 4-4.

Dit is wel mooi maar die 120% zat er vandaag niet in. Met 6-13 en 8-13 werden er al 2 partijen verloren maar team 2 nam wel een klein beetje revanche voor de eerder geleden nederlaag en wonnen nu met 13-5 van de tegenstander. Al met al kopje onder en voor de volgende keer meer succes voor de boulers van ASV Petanque’91 gewenst in Soest tegen de Neijenboulers uit Nijkerk.