A.S.V. PETANQUE 91 – NOVEMBER TOERNOOI 2019

Geplaatst 25 nov. 2019 00:20 door Secretaris Handbal
Zaterdag 23  november speelden we het laatste toernooi van 2019, welke werd gesponsord door L+R Tuinen, de hovenier van Wijdemeren en omstreken.
Deze dag stond in het teken van de bekendmaking van de winnaars van het Waterkippentoernooi en van het open Ankeveens kampioensschap.

Het laatste maandtoernooi was een zeer gezellige aangelegenheid. We begonnen de middag met het onthullen van twee nieuwe bankjes op het Piet Kosterplein, welke door de stichting Appelboom geschonken werden, waarvoor onze hartelijke dank. Hierna begonnen de wedstrijden.
Na de vele, mooie en lange partijen werd Kees van Schaik de winnaar met 3 gewonnen partijen en een plus van 27 punten. Tweede werd Ric Degekamp met 2 gewonnen partijen en een plus van 20. De derde plaats was voor Kimberly Neijsen met 2 gewonnen partijen en een plus van 12. De laatste plaats werd ingenomen door Nellie v/d Linden, zij wist helaas geen partij te winnen en eindigde met een min van 23.

Na deze huldiging werd er lekker geborreld en genoten van een heerlijke chinese maaltijd en voortreffelijk dessert, welke werd bereid door de voorzitter van de vereniging. Hierna volgde de bekendmaking van de kampioenen van het waterkippentoernooi en de club kampioen.

De kampioen van de waterkippen werd met ruim verschil gewonnen door Wim Bornhijm voor Cor van Schaik en Bert Neijssen.

Het open ankeveens kampioenschap petanque werd gewonnen door Piet van Leijen, die Ric Degekamp (2e) en Wim Bornhijm (3e) nipt voorbleef.

Nadat ieder zijn prijs in ontvangst genomen had, werden de sponsors L+R Tuinen – Intersel BV – Meisner Techniek en de twee Anonieme sponsors  bedankt.

Het wedstrijdseizoen 2019 zit er op, maar U kunt nu ook eens komen boulen op de maandag-middagen vanaf 13.30 uur. Van harte welkom.

Eind-uitslag van het open ankeveens kampioenschap Petanque

Om kampioen te worden moest men aan 4 toernooidagen deelgenomen hebben.

1e    Piet van Leijen      4 toernooien    11x  winst 146 pnt   voor  69 pnt  tegen  saldo  77 plus

2e    Ric Degekamp                   “”       10x      “”  150 pnt     “”   75 pnt     “”         “”   75 plus

3e    Wim Bornhijm                   “”         9x      “”  137 pnt     “”   91 pnt     “”         “”   46 plus

4e    Ton van Dijk                     “”         9x      “”  136 pnt     “"  117 pnt    “”          “”   19 plus

5e    Jan van Schaik                  “”         8x      “”  131 pnt     “”   87 pnt     “”         “”   44 plus

6e    Barbara Koster                  “”         8x      “”  125 pnt     “”   91 pnt     “”         “”   34 plus

7e     Ronald Neijsen                  “”         8x      “”  122 pnt     “”  101 pnt     “”         “”   21 plus

8e    Kees van Schaik                “”         8x      “”  123 pnt     “”  114 pnt     “”         “”    9 plus

9e    Marja Nijnuis                     “’         7x      “”  126 pnt     “”  109 pnt     “”         “”   17 plus

10e  Cor Stalenhoef                  “”         7x      “”  128 pnt     “”  114 pnt     “”         “”   14 plus

11e  Bert Neijsen                      “”         6x      “”  126 pnt     “”  104 pnt     “”         “”   22 plus

12e  Ellie Wilhelmus                  “”         5x      “”  120 pnt     “”  124 pnt     “”         “”     4 min

13e  Johan Verburg                  “”          5x      “”    97 pnt     “”  124 pnt     “”        “”    27 min

De overige deelnemers hebben helaas minder dan de 4 toernooien gehaald.

In totaal hebben 31 spelers/speelsters deelgenomen aan een of meer toernooidagen.