ASV PETANQUE’91 OP DE BUITENBANEN

Geplaatst 24 mrt. 2016 12:49 door Admin Asvankeveen   [ 24 mrt. 2016 12:50 bijgewerkt ]
Zaterdag jl werden de 1ste wedstrijden gespeeld op de banen in Ankeveen.
Nadat de wintercompetitie verleden tijd is wordt nu het buitenseizoen met een vrolijke en frisse dag begonnen aan het PAASTOERNOOI.

Om 11.00 uur werd er voor de 1ste ronde getost zodat de teams aan elkaar konden worden gekoppeld. Men kon zien dat het erg wennen was aan de buitenbanen en gelijk waren er dus onverwachte uitslagen genoteerd.

Uitslagen van 13-2  13-4 waren niet verwacht als je de sterkte van de teams in ogenschouw nam. Maar dat maakt Jeu de Boule ook zo’n mooie sport.
Nadat er een warm kopje koffie of thee was gedronken konden de teams weer door middel van loting naar de banen voor de 2de ronde.

Deze partijen gaven een heel ander wedstrijdbeeld. Er waren toch enkele gerenomeerde spelers die het lieten liggen, en zo konden die voor een hoge klassering uitgeschakeld worden. Ook in deze ronde 2 grote uitslagen maar ook een 0-8 achterstand die door het goede spel wat toen wel lukte met een 13-10 uitslag naar de wedstrijdtafel terugkon.

Edwin vertelde Willem tot de 8 was alles voor ons en daarna niks helemaal niks. Maar ja dit is ook de strijd die dan gevoerd wordt. In de 3de ronde was een partij dat het ook met zeer goed spel liep naar 10-3. Na een paar ronde was het 12-7 en zeei men deze maken we nu uit. Helaas voor hen kwam de tegenstander terug en in de laatstee werpronde maakte de achtervolgers de partij uit.13-12. Een zeer spannende en mooie wedstrijd.

De 4de wedstrijd was het ook een om van te smullen.
Met goed aanvallend spel en de verdediging niet vergetende werd er weer en zeer grote uitslag gescoord. De andere partijen waren ook zeer zeker het aanzien waard.

De uitslag van dit toernooi is als volgt :
1 Elly van Vliet          3 gewonnen en 21 pluspuntn
2 Kees van Schaik     3 gewonnen en 11 pluspunten
3 Loes Korsse            3 gewonnen en 10 pluspunten
4/4 Stef Fokker en Wim Bornhijm met 3 en 9 pluspunten.