ASV Petanque’91 Oud Hollands Toernooi

Geplaatst 17 sep. 2016 13:42 door Admin Asvankeveen   [ 17 sep. 2016 13:42 bijgewerkt ]
Zaterdag j.l. organiseerde de petanque vereniging weer een toernooi. Ditmaal was het motto “OUD HOLLANDS
Ondanks dat de weersvoorspellingen ook echt oud hollands waren n.l. hier en daar een bui waren de weergoden toch met de Ankeveners bevriend. Nadat de 1 ste partij een ½ uur aan de gang was kwam het zonnetje door en bleef bijna de hele dag bij de Jeu de Boulers. Dit kwam natuurlijk het spelpeil ten goede wat bleek uit de gespeelde partijen.

Ruim 5 kwartier voor een partij dan heb je het wel aardig voor elkaar. De tegen spelers die niet op wilden geven zodat 13-12 ook en normale uitslag is. Na een kopje koffie werd de loting voor de 2 de ronde gedaan en daar bleek dat enkele favorieten tegen elkaar moesten aantreden. Of het kwam door de zenuwen of angst voor de tegenstander maar met 13-2 werd er toch een de oren gewassen. De andere wedstrijden waren spannender en bleven qua stand aardig bij elkaar.

Tijd voor koffie of een ander glaasje wat opgevrolijkt werd met een schaal vol diverse hapjes. Je kon zien dat erg in de smaak viel maar er moest toch echt weer geloot worden voor partij 3. Hierbij waren ook weer enkele partijen die goed waren voor een finale. Het spelpeil op de moeilijke ondergrond is toch echt wel weer gestegen wat alleen maar weer meer spannende partijen brengt.

Met een stuk harde muziek werden wij verrast door de voetballers van ASV zaterdag 2 die het terrein opkwamen om 14.00 uur hun partij te spelen. Het vrolijkt de boel wel op en na de nodige hapjes en drankjes werd de laatste ronde ingeloot. Er waren 3 teams met 3 gewonnen wedstrijden en daarvan werden er 2 aan elkaar geloot en die speelden tegen de andere. Na een 2-0 stand werd er uitgelopen naar 3-7 en daarna was de koek op.

Met 5 punten werd het 8-7 en daarna 2 punten is 10-7. In de laatste menne werd er zeer scherp gespeeld en waren er 6 ballen tegen 1 gespeeld en had men 5 ballen over om 2 punten te maken. Het lukte met de laatste bal om de 13 vol te maken een zodoende waren 2 personen met 4 gewonnen.

De uitslag van dit goed gorganiseerde toernooi :
1 Wim Bornhijm          4 gewonnen en 28 pluspunten
2 Frank v.d.Boogaard 4 gewonnen en 17 pluspunten
3 Frans van Noort       3 gewonnen en 16 pluspunten

De poedel was voor Bert met 1 gewonnen en 12 in de min.