ASV PETANQUE’91 REVANCHEREN ZICH VOLLEDIG.

Geplaatst 17 jan. 2017 07:35 door Admin Asvankeveen
Zaterdag 14 januari werd de rit aan gegaan om in Soest te gaan
spelen tegen PVN uit Nieuwegein waar in de 1ste wedstrijd van deze competitie een zure nederlaag werd geleden.

De Ankeveners waren er op gebrand om deze zwarte vlek weg te werken en de tegenstanders geen ruimte te geven voor hun spel. In de 1ste ronde ging het team Thea en Wim als een speer van start en na eer 5-0 stand werd het 5-3 maar 2 werpronden verder was hetmet 6 punten en nog 2 erbij uit en was de 1ste zege binnen. 13-3.

Men ging daarna bij Ton en Cor kijken diee een zware partij hadden en na een redelijke achterstand goed terug vochten en de zege met 19-9 binnen sleepten. Marja en Elly stonden voordat zij het wisten met 0-7 achter voordat men de achtervolging inging. Puntje voor puntje kwam de tegenstander meer in beeld en bij 9-9 kwam de ommekeer.

De dames waren beter maar met een beetje pech kwam de tegenstander toch weer voor. 9-11. Met de aanmoedigingen van de anderen plaatste en schoot men de partij uit en leidde ASV met 3-0.
De 2de ronde was een triplette wedstrijd en men ging voor 2 winst partijen want men had de smaak te pakken.

Men legde zich toch wel een druk op de schouders daar PVN echt wel goede boulers kent. In deze wedstrijden was de uitworp van de but erg door slag gevend en zo kwam ASV met zeer sterk gespeelde wedstrijden met 13-6 en 13-7 als overwinnaar uit deze ronde. Tussenstand 5-0. Wat een weelde en nu in de laatste ronde voor de volle pot.

Thea en Wim waren deze dag onverslaanbaar en in de 3de wedstrijd een zeer fraaie 13-2 overwinning. De tegenstander vond ASV klasse.

In het team van Cor een Ton werd er punt voor punt gescoord en moest er erg veel gemeten worden om te kijken wie er op punt lag. Zij hoorden van Thea en Wim en besloten er nog een extra schepje op te doen en zo ging met met een 13-7 zege ook hun boules opbergen. Zou het Elly en Marja lukken om ook te winnen. Na weer een moeizame start 1-8 kwam de kwaliteit weer terug en punt voor punt werd de tegenstander achterhaald. Op een stand van 9-10 scoorde PVN 2 punten dus 9-12. Zo spannend was het nog niet geweest en kwamen ze terug 11-12. Ja wie zou aan het laatste eind trekken?

Helaas voor ASV was het de tegenstander die de eer redde voor PVN en met 11-13 won. 7-1 uitslag en dat werd gevierd. De bitterballen werden aangerukt en een glaasje volstond om ons tevreden terug te laten gaan naar Ankeveen.