ASV Petanque’91 tegen Amicale de Petanque.

Geplaatst 2 nov. 2015 00:38 door Admin Asvankeveen
Zaterdag speelde ASV zijn eerste competitie wedstrijd tegen Amicale de Petanque
uit Leusden. Om pl 12.45 uur werd het wedstrijdformulier ingevuld en na een bakje koffie ging de toss van start.

De teams zochten de banen op en nadat er even was proef gegooid begon de wedstrijd. Meteen werd duidelijk dat er veel variatie zat in de banen. Dat is natuurlijk wel mooi maar ja als je zelf geen boule drome heb kom je eigenlijk tekort bij je tegenstander. Deze hebben wel een boule drome en daar oefenen ze 2 ä 3 keer per week.

In de 1ste ronde waren alle partijen aardig aan elkaar gewaagd. Team 1 verloor op het nippetje en de andere 2 teams wonnen hun partijen dus 2-1 voor ASV. Tijdens de koffie werden de gegevens uitgewisseld hoe de andere teams spelen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

De 2de ronde leverde voor ASV een teleurstellend geheel op daar er met 1-2 werd verloren. Tussenstand 2-2 dus moest de 3de ronde uitmaken wie deze wedstrijd zou winnen. Team 2 was gauw uitgespeeld en met 6-13 kon men zijn spullen opruimen.

Men ging maar gauw bij de andere teams kijken en daar bleek het erg spannend. Team 2 haalde na een zeer zware strijd als eerste de 13 en de tegenstander 10. 3-3 en de laatste partij moest dus de overwinning bezorgen voor wie dan ook. Marja , Elly en Piet waren gelijkwaardig aan de tegenstander en met de stand 11-11 moest de laatste ronde de winnaar bepalen.

Dat het terrein niet makkelijk is bleek wel aan de vele ballen die verspeeld werden in deze partij .Gelukkig trok ASV aan het  langste eind en zorgde zo voor een positief resultaat 5-4.

Na de felicitaties in ontvangst te hebben genomen werd de 4de helft met een drankje en bitterbal afgesloten voordat de thuis reis werd aanvaard.