ASV PETANQUE ’91 TEGEN DE HAKHORST.

Geplaatst 1 feb. 2016 13:11 door Admin Asvankeveen
De boulers van ASV waren zaterdag jl te gast bij de Petanque vereniging de Hakhorst in
Leusden. Daar aangekomen was het een zeer volle kantine daar er 10 verenigingen waren die de strijd aangingen.

Na eerst een kopje koffie te hebben genuttigd werden de banen verkend en daaruit bleek dat het een zeer zware dag zou worden. Zeer moeilijk te bespelen banen en daar kwam dus toch een beetje thuisvoordeel bij kijken.

Het team speelde vandaag met 1 invaller en die deed alles wat in zijn vermogen lag om zijn team naar de overwinning te helpen. In de eerste ronde ging het redelijk goed tot een 8-8 stand. Hierna een eindspurt en 8-13 verlies. En ja we kwamen erachter waar we al bang voor waren.

Het team Piet, Marja en Ellie knokten voor wat ze waard waren en dat was niet weinig. De tegenstander kon vertrekken met een 13-10 nederlaag. Ook het team Cor,Thea en Ton gingen er vol tegenaan en na een spannende partij werd door hen ook een fraaie 13-10 overwinning geboekt. In de 2de ronde ging heet wel een stuk beter met Edwin,Ric en Wim maar het was geen garantie voor de overwinning. Met 9-13 werd ook deze partij verloren.Team Piet was beslist niet de mindere maar een beetje pech bracht de uitslag op 12-13. Jammer maar niets aan te doen. Team Cor ging door waar het mee begon en na een vrij grote achterstand boog men de achterstand met zeer goed spel om naar 13-9. 3-3 na 2 wedstrijdronden dus de laatste ronde was er om er voor te gaan.

Daar Wim een off day had was het voor zijn medespelers geen doen om er wat van te maken. Zelfs een score van plus 3 kon hij met zijn laatste bal nog verzieken zodat de tegenstander op punt kwam te liggen. Een grote 1-13 uitslag en dat zegt genoeg.

Bij Cor een zijn maten was deze dag een topper. Met 13-3 gaven zij de tegenstander boule les.Heet team van Piet knokte zich een slag in de rondte maar na 6-6- liep de tegenstander snel weg en zegevierden met 13-6 . Helaas werd deze wedstrijd dus met 4-5 verloren en over 2 weken wacht de Amicale uit Leusden op ASV en hopelijk gaat het daar veel beter.