ASV PETANQUE’91 TEGEN HUIZEN.

Geplaatst 24 apr. 2016 03:52 door Admin Asvankeveen

Vandaag was de jaarlijkse clubontmoeting met onze boule vrienden uit Huizen.
Vanaf 10.00 uur kwamen de eerste boulers binnen en na inschrijving kregen ze allemaal koffie met heerlijke koek van Bakkerij Sturkenboom. Zo de eerste complimenten waren binnen voor deze lekkernijen en zo was het afwachten tot iedereen er was. Om 11.00 uur heett Marja alle aanwezigen welkom en gaf gelijk aan hoe deze dag zal verlopen.

De mensen vonden het een mooie indeling en daarna werd er geloot voor de te spelen partijen. Een doublet van Huizen tegen een doublet van ASV. Na afloop van de wedstrijden moesten de uitslagen door beide teams aangemeld worden zodat er geen fouten gemaakt konden worden.

Het was ook een dag dat de sport leeft in Ankeveen daar de voetballers van zowel de jeugd als s’middags de senioren de moeite namen om even te komen kijken. In de 1ste ronde waren er 2 uitslagen die er uit sprongen en wel een eindstand van 13-12 en een uitslag van 13-3 als grootste uitslag.

Nadat deze ronde voorbij was werd er even een bakkie koffie gedronken zodat we na een korte pauze konden loten voor de 2de ronde. Nadat een ieder zijn tegenstander had gevonden werd er getost voor de uitgooi.Ook in deze ronde straalde het plezier van de wedstrijden af bij de deelnemers / sters. Op het laatst in deze ronde kregen we nog een staartje van een flinke regenbui mee maar dat deerde niemand.

Na deze ronde werd er een hapje geserveerd wat er tussendoor best inging. Ook hier weer 13-12 en 13-2 als uitersten. De wedstrijdleiding Marja en Ric waren er maar druk mee om alles uitslagen zonder fouten ingevoerd te krijgen in de computer. Na de tussentijdse telling lag ASV een aardig aantal winstpartijen voor maar met nog 2 ronden te gaan was er nog niets beslist.

Op tijd werd voor de 3de ronde geloot en getost en de banen opgezocht. De lucht dreigde maar kwam tussendoor met een beetje hagel maar niet erg veel. Zoals elk toernooi is het weer toch geen spelbreker bij ASV Petanque. Hierna kwamen de schalen weer door en na een drankje en nakletsen werd het tijd voor de laatste ronde.

De nummers werden weer getrokken en de banen opgezocht. Hier en daar viel een onverwachte nederlaag te noteren maar dat hoort ook op zo’n dag als vandaag. De spelers uit Huizen roemden de tegenstander voor hun sportieve spel want dat maken zij wel eens anders mee. De vraag is alleen waarom moet dat. Maar goed wij waren er trots op dat men hier graag de volgende keer weer wil spelen. Nadat ook de laatste partijen gespeeld waren kon den Marja en Ric aan de gang voor de uitslag.

Voordat zij deze uitslag beekend maakte dankte zij de boule vrienden uit Huizen voor deze sportieve dag. Vanwege dat ASV het thuisvoordeel had werd ook dit jaar weer gewonnen maar dat is van minder belang. Toch mocht Ben de beker weer in ontvangst nemen en daarna was het tijd om de prijzentafel leg te maken.

De top 5 van deze dag :

1 Frans van Noort 4 gewonnen en 37 pluspunten
2 Piet van Leijen  4 gewonnen en 34 pluspunten
3 Ton van Dijk 4 gewonnen en 21 pluspunten
4 Wil Berends 4 gewonnen en 18 pluspunten
5 Wim Bornhijm , Ric Degekamp , John Hagen 3 gewonnen en 16 pluspunten.

Nadat alle prijzen waren verdeeld werd er nog een drankje genomen voordat we allemaal met een tevreden gevoel naar huis gingen.