ASV PETANQUE’91 verliest van de Kampioen

Geplaatst 24 mrt. 2015 02:55 door Admin Asvankeveen
Zaterdag 21 maart werd de laatste wedstrijd ronden gespeeld in Bunschoten
bij Boulamis. Op de laatste dag spelen alle ploegen uit de 2 de klasse A waarin ASV uitkomt bijeen zodat het ook een soort reünie is. 2 weken geleden moest ASV ook in Bunschoten spelen en wonnen zij daar de wedstrijd tegen de thuisclub.

Vandaag was het andere koek. Men moest tegen de Taxateurs uit Culemborg dat op een gedeelde 1ste plaats stond met 8 gewonnen wedstrijden. Als men de formulieren had ingevuld werd er getosst om een goed baan uit te zoeken.

Doordat alle banen bezet waren was het een beetje krap maar met passen en meten ging het wel’. In de 1ste ronde speelde team 1 een erg sterke partij tegen de toppers uit Culemborg en kon tot de 10 bij elkaar blijven. Hierna een beetje pech voor ASV en men verloor met 11-13. Het 2de team begon goed maar na 2 werpronden was de strijd al gestreden en met een 5 tal punten werd de partij uitgeschoten 5-13. Team 3 was iets langer bezig maar verloor ook en wel met 6-13.

Bij een kopje koffie werd er gesproken hoe dit eigenlijk kon omdat hier vorige
week wel werd gewonnen. Men was het er al gauw overeen dat de tegenstander niet voor niets kampioen kan worden. Men heeft gewoon meer klasse in het team.

Afgesproken werd om de huid zo duur mogelijk te verkopen en vol goede moed de 2de ronde in. Goede voornemens en uitvoering zijn 2 dingen die samen moeten komen. Team 1 ging gelijk onderuit en werd met 3-13 naar de kantine gestuurd. Team 2 knokte voor wat het waard is en dat ging erg goed want met 13-4 werd de tegenstander verslagen. Team 3 knokt wel maar het liep voor geen cent en met 6-13 was de 2de  ronde klaar met een 1-5 achterstand.

De tegenstander informeerde bij de Gooiers hoe het daar ging en men kwam al in een kleine juich stemming.Als men in de laatste ronde alle partijen zouden winnen dan waren zij kampioen en niet de Gooiers.

Je weet hoe het gaat in een winning team lukt alles. In de 3de ronde ging team 1 met 3-13 onderuit en team 2 was na de overwinning van de vorige ronde nog zo in de wolken dat met een Fanny werd verloren. Bij team3 lukte het ook voor geen centimeter en ook zij streken de vlag met een Fanny.

De tegenstander werd gefeliciteerd want zij waren de terechte kampioen van deze competitie daar de Gooiers met 6-3 verloren van Boulamis.Na de wedstrijden was er een gezellig samenzijn met een hapje en drankje en  ging men voldaan naar huis. ASV eindigde deze competitie op een gedeelde 4 de plaats wat betekend klasse behoud voor de volgende WCTC.