ASV PETANQUE’91 VERSLAAT BOULAMIS

Geplaatst 9 mrt. 2015 02:06 door Admin Asvankeveen   [ 9 mrt. 2015 02:15 bijgewerkt ]
Spanning ten top
Zaterdag 7 maart was de dag van het marktfeest i.v.m. hun 10 jarig bestaan maar
de Jeu de Boulers van ASV Petanque heeft daar geen tijd voor deze dag.
In Soest stond hen een zware wedstrijd te wachten tegen het gerenommeerde team van Boulamis uit Bunschoten.

Nadat alle formulieren waren ingevuld kon na een kop koffie de toss gehouden worden voor de 1ste ronde.

De teams zochten een baan uit en vanaf het begin werd er zeer fanatiek gespeeld. Er werd voor elk punt gestreden en dat moet ook want er staat handhaving op het spel. Team 1 speelde een pittige wedstrijd maar was de tegenstander toch de baas met 13-9. Team 2 speelde deze partij niet een van hun beste wedstrijden en verloor met 7-13 wat toch wel een misrekening was. Team 3 had ook een zware wedstrijd maar men knokte zich na een achterstand terug naar en kleine voorsprong die verdiend werd vastgehouden. 13-11 winst. Zo dat was geen slechte start om na de 1ste met 2-1 voor te staan. Bij de koffie werden de sterke en minder sterke kanten van de tegenstander besproken zodat men in de 2de ronde wist hoe er gespeeld moest worden.
Dat gaf de ASVers moed want het 1ste team speelde een zeer goed partij en stuurde de tegenstander met 13-6 terug naar de kantine. Team 2 revancheerde zich van d 1ste wedstrijd en versloeg met 13-10 de tegenstander en dat was dus 2. Team 3 vocht voor wat zij waard zijn (en dat is niet weinig) maar verloren toch met en 7-13 score.

Na 2 ronden waren er 4 partijen gewonnen van de 6 dus moest er nog 1 gewonnen worden. De sfeer was prima en vol vertrouwen ging men de laatste ronde in. Wat niemand voor mogelijk hield gebeurde toch. Team 1 had schijnbaar zijn kruit verschoten want met 0-13 werden zij helemaal weg gespeeld. Team 2 verging het eigenlijk net zo en met 1-13 kon men bij team 3 gaan kijken. Deze stond met een mooie 12-5 voor maar toen stokte de productie.

De tegenstander kwam punt voor punt terug en de strijd was echt spannend. De 2 teams van Boulamis moedigde hun team nogal luidruchtig toe wat het spel niet ten goede kwam. Met hun laatste bal plaatsten zij deze precies naast de but en heet enige wat men kon doen was schieten.

Nou dat kan dus wel aan Cor van Schaik overlaten want hij vrat zijn eigen helemaal vast in zijn laatst bal. Hij stond in zijn cirkel en verder was het muisstil. Zo kon hij zich goed concentreren en schoot hij de bal van de tegenstander clean eruit wat wil zeggen en carreau sur place. Grote klasse want onder deze spanning dit te doen is niet gemakkelijk.

De verslagen tegenstanders konden niets anders dan ASV feliciteren met de overwinning. Een zwaarbevochten maar toch ook een terechte 5-4 zege.Na een extra drankje werd de ris weer aanvaard naar Ankeveen met de wetenschap dat zij over 2 weken de laatste wedstrijd spelen tegen de koploper uit Culemborg.

Namens de petanque Wim Bornhijm.