ASV Petanque’91 wint van PVN

Geplaatst 2 feb. 2015 00:36 door Admin Asvankeveen   [ 2 feb. 2015 00:36 bijgewerkt ]
De boulers uit Ankeveen moesten 31 januari j.l. spelen in Soest tegen PVN uit.
Nieuwegein waar men de heenwedstrijd van had gewonnen. Nu was de opdracht om vandaag te winnen daar PVN net onder ASV staat. Ook was het zo dat als er gewonnen zou worden dan is men bijna verzekerd om volgend jaar weer in de 2 de klasse uit te komen.

Na de wedstrijdformulieren in gevuld te hebben werd de tegenstander op gezocht om de tos te verrichten. In d 1ste ronde wonnen alle 3 de teams de tos en zocht men de banen uit.

Team 1 ging als een speer en na een paar ronde kon men bij de andere teams kijken want met 13-1 werd de tegenstander weggespeeld. Team 2 speelde tegen een team dat aardig tegen hen was opgewassen en tot 9-9 was het zo van wie maakt het uit.
ASV deed dit door met 13-10 aan het langste eind te trekken. Team 3 deed hiervoor niet onder en een moeilijke maar toch dik verdiende 13-8 uitslag was het resultaat.

In de kantine met een kop koffie werd de tactiek voor de 2 de ronde doorgenomen. Men was in de veronderstelling dat het vandaag gemakkelijk zou gaan maar dat is natuurlijk niet altijd het geval. De tegenstander tapte uit een heel ander vaatje in deze ronde en ASV kon de borst nat maken.

Het 1ste team moest er kei hard voor knokken en toch in de laatste werp ronde het deksel op de neus. 12-13.
Team 2 deed het ook goed maar helaas ook deze partij ging verloren en wel met 9-13. En team 3 was een kopij van team 2 en verloor ook met 9-13. Op het laatst liep het helemaal niet meer. Tussen stand na 2 wedstrijd ronden 3-3. Zo stond men dus weer met 2 benen op de grond en moest de laatste ronde minimaal 2 winstpartijen geven om te winnen.

De 1ste partij in ronde 3 was gauw gespeeld. Team 1 werd helemaal weggespeeld en men verloor met maar liefst 1-13. Men was zeer teleurgesteld. Men ging de andere teams maar aanmoedigen en dat deden ze goed want men kreeg er een kick van en de 2 andere teams lieten zich niet van het wijs brengen.
Zowel team 2 als wel team 3 wonnen hun partij met 13-8 en zo kon men toch drankje nemen op de overwinning die dus niet van te voren te voor spellen is.

Zaterdag 14 februari moet men naar Leusden om daar tegen Amicale de Petanque te spelen.