ASV PETANQUE’91 Zaterdag 30 mei j.l.

Geplaatst 2 jun. 2015 07:39 door Admin Asvankeveen
Zaterdag 30 mei j.l. werd er op de gezellige sport accomatie in Ankeveen de 2
de wedstrijddag gehouden die meetelt voor het clubkampioenschap 2015. Vanwege de vakanties die er al zijn was de opkomst naar rato. De organisatie heeft voor deze dag die de titel meekreeg van Frans toernooi ook voor een Franse sfeer gezorgd. Met tussendoor een stokbroodje met brie of een stokbroodje met boursin , dat ging er wel in.

Om 10.45 uur werd de inschrijving gesloten en konden de nummers voor de 1ste loting in de tas gedaan, zodat de deelnemers hieruit een nummer kon halen. Gelijk na de toss werd er serieus gespeeld en moest de scheidsrechter er regelmatig bij komen om  te meten welk Boule er lag. Zonder commentaar werd zijn beslissing aanvaard door de spelers.

In deze ronde waren de favorieten toch de baas op de banen en wonnen naar verwachting hun partij. Tijdens de pauze kwam het stokbrood met kaas door en dat ging er in als Franse koek.

Met de loting van de 2de ronde waren er een paar favoriten die tegen elkaar moesten spelen. Dat levert altijd een verliezer op zodat een ander kon gniffelen over zo’n resultaat.

Nadat de wedstrijden geanalyseerd waren en een consumptie werd genuttigd kwamen de blokjes voor ronde 3 tevoorschijn. Ook deze ronde waren er leuke partijen die tegen elkaar speelden alsof ze nu al kampioen kan worden. Spanning en sensatie wordt er weleens beweerd maar die was er bij 2 wedstrijden. Zo goed was hun spel.

Soms was een situatie dat je bij je eigen dacht heb ik dat nou , ik kan toch veel beter. Ja dat is zo maar de ondergrond van de speelbanen was voor een hoop deelnemers soms erger dan de tegenstander zo moeilijk is die. Bij de laatste partij werd het klassement nog even door toedoen van de uitslagen door elkaar gegooid.

Nadat alle partijen waren gespeeld kon ht eindklassement worden opgemaakt en bleek Dinie van Schaik alle deelnemers een loer had gedraaid want zij was met haar vaste spel iedereen de baas. 4 GEWONNEN PARTIJEN MET EEEN SALDO VAN PLUS 28.

De prijsspelende spelers waren als volgt:

1 Dinie van Schaik   4 gewonnen en 28 pluspunten,
2 Cor van Schaik     gewonnen en 18 pluspunten,
3 Edwin Berends      3 gewonnen en 15 pluspunten ,
4 Kees van Schaik   gewonnen met 12 pluspunten,
5 Wim Bornhijm       2 gewonnen en 8 pluspunten,
poedelprijs en laatste Nellie Wiegers 0 gewonnen en 27 min punten.

Na de prijsuitreiking werd er nog een gezellig samenzijn in de kantine van ASV gehouden.