ASV PETANQUE TEGEN “DE GOOIERS “

Geplaatst 25 jan. 2015 07:48 door Admin Asvankeveen   [ 25 jan. 2015 07:48 bijgewerkt ]
Zaterdag 24 januari werd de uitgestelde wedstrijd tegen de Gooiers uit
Hilversum gespeeld. Op de eerste winterse dag werd er in de sneeuw naar Soest gereden om daar de strijd aan te gaan. Nadat men veilig was gearriveerd en de tegenstander er ook was kon voor de 1 ste ronde worden getosst wie de banen mochten uitkiezen.

Dat de Gooiers een goede ploeg heeft dat weten we al en we zouden proberen om ze goed tegenstand te bieden. Team 1 ging er lekker tegen aan en tot de stand 8-9 was er nog hoop. En in de laatste menne ging het mis voor ASV en men verloor 10-13. Team 2 dat was helemaal een spannende partij. Men was erg aan elkaar gewaagd maar op het laatst viel het kwartje verkeerd voor de Gooiers en won ASV met 13-12. Team 3 liet zien dat men er ook zin had en met aanvallend spel ging ht gelijk op. Dan stond ASV voor en dan weer de Gooiers. Men kon de druk goed aan en er kwam een verdiende 13-9 zege uit. Na een koffie pauze werd er de 2de ronde gespeeld. De Gooiers wonnen de toss dus zochten zij de baan uit.

Dat er verschil in zit daar kwam het 1ste team achter en met regelmatig goed spel won de Gooiers deze wedstrijd met 7-13, Team 2 kwam ook in deze ronde sterk voor de dag en met ook aanvallend spel en waar nodig verdedigend werd de tegenstander met 13-6 gewonnen. Team 3 had deze ronde helemaal niets te vertellen en werden kansloos naar de kantine teruggestuurd met 2-13. Tussenstand na 2 wedstrijd ronden was 4-2 voor de Gooiers. Voor de eindzege moesten de laatste ronde 3 winstpartijen geven want anders was het een nederlaag.

Dat een overwinning ver weg was bleek na de wedstrijd van team 2. Na 2 gewonnen wedstrijden was schijnbaar het kaarsje op want niets lukte meer en er werd met 4-13 verloren. Het 1ste team stribbelde zer lang tegen maar bij 9-10 maakte de Gooiers er een einde aan en won met 9-13.

De 3de partij van team 3 was er een om door een ringetje te halen. Zo spannend en niets voor elkaar onder doen ging met tot de laatste snik. De laatste bal kwam tekort en toen maakte de Gooiers hem uit 12-13.

Zaterdag 31 januari speelt men weer in Soest en wel tegen PVN uit Niewegein.

Aanvang der wedstrijden is 13.00 uur