ASV Petanque ‘91 sluit af met grote overwinning

Geplaatst 10 apr. 2017 09:45 door Admin Asvankeveen   [ 10 apr. 2017 09:48 bijgewerkt ]

Zaterdag 8 april werd in Soest de laatste wedstrijd in de NPC winter competitie gespeeld. De tegenstander de Hakhorst uit Leusden stond 1 plaats hoger in het tussenklassement dan de Ankeveners. Dit kon het team zich niet laten welgevallen en tijdens de koffie werd het wedstrijd plan besproken. Doordat de tegenstander de teams pas samenstelden vlak voor het begin der wedstrijden was het moeilijk om je aan te passen. Om 12.00 uur werden de 3 wedstrijden in de 1ste ronde aangevangen en bleek het terrein een zeer grote tegenstander te worden. Het 2de team kreeg helemaal geen vat op de baan en verloren kansloos met 4-13. Team 1 en 3 waren tot aan de helft gelijk aan de tegenstander maar daarna was het over en uit werden de Hakhorsters naar huis gespeeld en met 13-8 en 13-5 verslagen. 2-1 voor ASV. In de 2de ronde waren het dus tripletten die gespeeld werden. Het team van de 2 dames en een heer waren zo uitgespeeld en konden na 6 werpronden de ballen inpakken. 6-13. Een grote tegenvaller. De 2 heren met 1 dame deden het beter en na ¾ uur werd er een 13-7 overwinning genoteerd en was de tussenstand 3-2 voor ASV. Tijdens de pauze voor de 3de ronde werd er afgesproken om te proberen 3 partijen te winnen. Team 1 ging als een speer en na 30 minuten werd er met 13-6 gewonnen. Hierna bij team 2 kijken en die waren gewaarschuwd vanuit de 1ste ronde dus werd er behoudender gespeeld wat de tegenstander van hun stuk bracht. Na ruim 1 uur werd met 13-7 ook gewonnen en was de tussenstand 5-2. Nu ging het om de laatste partij en die was zeer spannend totdat de tegenstander een mindere periode had en was het ook gelijk bekeken en maakte ASV de wedstrijd uit met een fraai schot.13-8 Terugkijkend een zeer mooi resultaat en met 6-2 in de tas terug naar Ankeveen.