EERSTE TOERNOOI 2015 ASV PETANQUE’91

Geplaatst 30 mrt. 2015 06:09 door Admin Asvankeveen   [ 30 mrt. 2015 06:17 bijgewerkt ]
Zaterdag j.l. kwamen de Jeu de Boulers van ASV voor hun 1ste krachtmeting van 2015 bijeen op de banen in Ankeveen. Ondanks dat er veel regen was voorspeld viel het weer achteraf mee.

Om 10.45 uur sloot de inschrijving en kon men overgaan met de loting voor de 1ste wedstrijden. Voor een aantal van ons was het weer voor de 1ste keer na november omdat ze niet in de competitie spelen. Je hebt dan meteen een achterstand op de boulers die de hele winter doorgespeeld heeft. Ook was het de start in de cyclus van 4 toernooien waar uiteindelijk de clubkampioen bekend wordt.

In de 1ste ronden waren er eigenlijk weinig verrassingen maar dat werd goedgemaakt in de 2de wedstrijd ronde. Hier kregen een paar favorieten toch een teleurstelling te verwerken vanwege de nederlaag die hard aankwam. Nieeetemin smaakte het broodje en de koffie goed en was het droog toen de 3de wedstrijd was geloot.

Enkele kanshebbers troffen het met de loting en men was weer op de goede uitslagen weg. De loting van de 4de wedstrijd leverde voor een van de 3 spelers die nog alles gewonnen had zijn Waterloo. Hij verloor zijn laatste partij met 8-13 dus jammer voor hem.

Nadat alle uitslagen door de computer waren verwerkt kwam het eindklassement er als volgt uit te zien voor wat de top was.

1 Cor van Schaik 4 gewonnen en een plus van 43 punten.
2 Nellie Wiegers  4 gewonnen en een saldo van 29 punten.
3 Ton van Vliet     3 gewonnen en een saldo van 26 punten.
4 Ben Berends     3 gewonnen en een saldo van 21 punten.
5 Wim Bornhijm    3 gewonnen en een saldo van 10 punten.

De poedelprijs was een dame met veel pech: 0 gewonnen en 29 punten in de min.

De hele wedstrijd dag overziend was het een goede start van het seizoen 2015-2016 en mocht u bij uw eigen denken dat wil ik ook beleven kom op de donderdagavond wanneer ASV Petanque’91 zijn clubavond heeft en meld je aan.