FESTIVAL TOERNOOI ASV PETANQUE’91

Geplaatst 21 mei 2016 13:39 door Admin Asvankeveen   [ 21 mei 2016 13:40 bijgewerkt ]
Zaterdag 21 mei was weer de dag dat bij ASV Petanque om een
toernooi te spelen. De deelnemers waren allen op tijd zodat om 11.00 uur getost kon worden voor de 1 ste partijen. Daar er weinig regen is gevallen waren de wedstrijd banen keihard. Toch heeft dit ook zijn charme want dan moet je echt je stijl aanpassen anders rollen ze meters erdoor bij het but.

Dat de deelnemers aardig aan elkaar gewaagd waren bleek wel uit de wedstrijd duur die soms ruim 1 uur duurde voordat de 13 was gehaald. Ook deze dag werden er 4 partijen gespeeld en na de 2de partij kwam de zon helemaal tevoorschijn en werd het een echt zomers gebeuren.

Op dit festival toernooi waren na dee 2 de ronde toch en paar verrassende uitslagen wat de spanning vergoedde die toch gevoeld wordt. Deze dag telt namelijk ook mee voor het clubkampioenschap dus was er een gezonde rivaliteit.

Nadat er een paar mensen waren komen kijken bleek dit te gaan om de gezondheidszorg beter te begrijpen voor bepaalde aandoeningen. Niettemin het toernooi vorderde want om 15.00 uur was alweer de loting voor de laatste ronde.

Er waren 2 met alles gewonnen dus wie zal aan het langste eeind trekken. Doordat Wim Bornhijm en Ad Vedder verloren van Loes Korsse met Felix Flameling ging er dus hier geen 4 winst partijen komen. Omdat Nellie Wiegers ook haar laatste partij wist te winnen was zij de winnaar van het Festival toernooi.

De uitslag :
1 Nellie Wiegers met 4 gewonnen wedstrijden en 23 saldo punten
2 Wim Bornhijm met 3 gewonnen wedstrijden en 14 saldo punten
3 Loes Korsse met 3 gewonnen wedstrijden en 5 saldo punten
Poedelprijs winnaar Ben Berends.

Als je nu denkt dat speel lijkt mij ook wel kom dan dinsdagmiddag a.s. naar de banen in Ankeveen en spel mee. Als je het eenmaal doet wordt het zelfs verslavend en wil je iedere keer weer spelen. Dus dinsdagmiddag vanaf 14.00 uur Boulen Bij ASV Petanque’91 in Ankeveen.