KNAPPE ZEGE ASV PETANQUE’91

Geplaatst 14 dec. 2015 13:17 door Admin Asvankeveen   [ 14 dec. 2015 13:18 bijgewerkt ]
Zaterdag 12 december werd om pl.12.00 uur de reis begonnen naar Soest.
Daar wachtte de ploeg van de Hakhorst uit Leusden als tegenstander van ASV. Na de gebruikelijke plichtplegingen werd om 13.00 uur begonnen met de 1ste ronde met 3 wedstrijden.

Na de grote overwinning van 2 weken geleden was de stemming opperbest maar er was geen sprake van onderschatting.

De ploeg van Piet, Marja en Elly begonnen als eerste en dat viel toch tegen. Ze kregen geen vat op de banen en de tegenstander had daar minder moeite mee. Na een 0-7 stand ging het eindelijk lopen een kwam men terug tot 7-7. Hierna kreeg de Hakhorst het spel beter onder de knie en zo was de uitslag teleurstellend 8-13.
Het team Cor, Thea en Ton vochten ook een verwoede strijd uit en bleef op het eind het beste bestand tegen de druk. In de laatste 2 mannen scoorde men 6 punten en zo wonnen zij de partij met 13-8.

In de tussentijd waren Ben, Edwin en Wim ook in een hevig gevecht met de tegenstander en na 7-0 voor werd het 8-9 en sloop er toch een beetje paniek in het spel. Gelukkig waren Ben en Edwin bij de les en plaatste en schoot zich naar een 13-9 overwinning.

Tijdens de koffie was het zo nu nog 3 en we zijn er. Maar hoogmoed is geen goede raadgever en zo kon het gebeuren dat zowel Piet en Ben beide hun partij verloren en gelukkig voor ASV won Cor wel zijn partij. Tussenstand 3-3. In de laatste ronde moest het dus beslist worden. Piet gaf ons een fijn gevoel want hij was met 13-4 heer en meester in zijn partij. Hij gaf de eer ook zeker aan zijn 2 dames die voortreffelijk hebben gespeeld.

De 3de partij van Cor, Thea en Ton kon hen niet brengen wat de 2 eerdere partijen wel bracht en zij verloren met 7-13. Ja, ja 4-4 en dus de partij van Ben, Edwin en Wim was doorslaggevend. Als wij eerlijk zijn en dat zijn we dan hebben we een hoop geluk gehad. Wij geen ballen meer en de tegenstander op 5 punten en toen speelde zij een bal van Ben op. Puntje voor ons dus.

Even later weer zo’n een situatie en door de verdediging van ons verspeelde de tegenstander weer een mooi voordeel. 2 punten voor ons.
Hierna alles op 6 meter gespeeld en daar was Ben ijzersterk in en bleef de tegenstander het antwoord schuldig. Edwin plaatste op 11-10 de laatste 2 punten en zo was er toch een feestje want 5-4 voor ASV is toch een overwinning.