MAN / MAN VROUW / VROUW TOURNOOI

Geplaatst 28 sep. 2015 01:46 door Admin Asvankeveen   [ 28 sep. 2015 01:46 bijgewerkt ]
Zaterdag 26 september j.l. werd er op de boule banen in A
nkeveen gespeeld het M/M - V/V toernooi. Onder een stralende najaarszon werden deze dag partijen gespeeld die het predicaat hoofdklasse mee konden krijgen. Het niveau dat erg hoog was gaf meteen een afspiegeling van de sterkte der teams. Men zocht zijn of haar boule maatje op en daar speelde je dan de hele dag mee.

Zoals gebruikelijk was de start exact om 11.00 uur.
In de 1ste ronde kwamen de teams tegenover elkaar door loting en daar lukte het soms wel en soms niet. Bij een 0-7 achterstand toch de wedstrijd te doen kantelen dat de partij met 13-8 gewonnen werd was fraai. Dit gebeurde tegen een van de favoriete teams.

Bij de andere wedstrijdeen waren ook een paar leuke eind sprintjes te zien. Bij de stand 10-3 gaan naa 10-10 en dan zo naar 12-12 is dus spannend. De partij werd dus 13-12 maar had ook andersom kunnen zijn. Nadat alle partijen gespeeld waren kwam er eerst een hapje door voordat de loting van de 2de ronde kon plaatsvinden. Ook in deze ronde weer erg onvoorspelbare partijen die fraai Petanque spel laten zien.

Toen de tussenstand werd gemaakt bleek er een trio bovenin te draaien en lootte men ook hier weer tegen elkaar zodat de spanning soms te snijden was. Ook hier gingen er spelers onderuit doordat er niets meer lukte. Zo bleven er 2 teams meet 3 gewonnen partijen over en 4 teams met 2 winst Partijen.

De wedstrijdleiding had voor de 4 de wedstrijd iets moois in petto waar  niemand iets van afwist. Zij lootte voor de laatste ronde dus op sterkte. De nummer 1 tegen nummer 2 en verder opvolgend. De laatste ronde duurde ook het langst wat de team sterktes aangaf. Zo wonnen Ben Berends en Wim Bornhijm ook hun laatste partij en waren zij de winnaars van dit toernooi met 4 gewonnen partijen en een saldo van 25 punten in de plus.

Doordat Kees van Schaik en Stef fokker hun laatste partij met 13-0 wisten af te sluiten waren zij op saldo punten 2de geworden.

De top 5 van dit geslaagde toernooi zag er als volgt uit:

1 Ben Berends en Wim Bornhijm      4 gewonnen en 25 pluspunten

2 Kees van Schaik en Stef Fokker    3 gewonnen en 28 pluspunten

3 Elly van Vliet en Nel Wiegers         3 gewonnen en 26 pluspunten

4 Ric Degekamp en Edwin Berends  3 gewonnen en 8 pluspunten

5 Marja Nijnuis en Piet van Leijen     2 gewonnen en 3 minpunten.

Na nog even nagenoten te hebben met een drankje en hapje ging een ieder weer op huis aan.