Midzomer Toernooi 26 juli ASV PETANQUE ‘91

Geplaatst 3 aug. 2014 10:37 door Admin Asvankeveen
Vanaf de reserve bank toekijkend zijn de jeu de boule wedstrijden toch heel anders
dan dat je zelf op de banen staat. Je ziet dan de goede en minder goede kanten van het spel en hoe je het zelf zou doen. Maar ja het is net als bij het voetbal, langs de kant staan de beste spelers. Niettemin het was weer goed om terug te zijn op de banen in Ankeveen al is het alleen maar om een verslag te schrijven.

Toen ik op het terrein kwam was er publiek aanwezig vanuit s’Graveland die het gelezen heb in de Wijdemeeren weekblad en eens gingen kijken. Om 11.00 uur was de loting voor de 1ste  ronde voor wat de 2de dag werd voor het clubkampioenschap 2014.

Gelijk al werd er strijd geleverd en ging het punt voor punt met de nodige metingen die verricht moesten worden om als 1ste  de 13 punten te halen. Die partij duurde bijna 1uur terwijl een andere partij na 20 minuten al uit was.

Nadat alle partijen in deze ronde gespeeld waren kreeg men te maken met de 2de ronde. Ook hier weer spannende partijen en soms menne’s dat men er niets van begreep zo slecht als men gooide. Zal wel met de vorm van de dag te maken hebben.

Hierna was een lange pauze daar het begon te regenen zo hard dat je dacht dat wordt niets meer met het toernooi. Maar zoals altijd bij ASV kon men weer doorgaan met de laatste 2 ronden nadat de zon weer tevoorschijn kwam en werd er weer fanatiek voor de punten gestreden. Het woord fanatiek is eigenlijk niet goed gekozen maar men wilde niet verliezen.

Om plus minus 16.00 uur konden de eindstand opgemaakt worden en bleek er 1 deelnemer met 4 gewonnen partijen en 2 met 3 gewonnen partijen.
Dit houdt in dat deze dag alle spelers en speelsters niets voor elkaar onderdeden maar
Dat Ric Degekamp de grote winnaar was.

De top 5 ziet er als volgt uit:
1 Ric Degekamp  4 gewonnen en 25 pluspunten
2 Cor van Schaik 3 gewonnen en 25 pluspunten
3 Henk Wielick     3 gewonnen en 9 pluspunten
4 Terry Bos           2 gewonnen en 2 pluspunten
5 Ben Berends     2 gewonnen en 2 pluspunten.

Het volgende toernooi wat meetelt voor de titel is op zaterdag 23 augustus a.s.