MIDZOMER TOERNOOI ASV PETANQUE’91

Geplaatst 27 jul. 2015 06:38 door Admin Asvankeveen
Ondanks alle waarschuwingen voor het naderende slechte weer
ging men bij ASV Petanque toch zaterdag van start met hun maandelijks toernooi.

In de morgen uren werden zij blij gemaakt met goed weer dus om 11.00 uur loten voor de 1ste ronde. In deze ronde werden 2 partijen uitgemaakt met 13-0 wat voor de verliezende partij zeer teleurstellend was.

Na deze ronde werd er een korte pauze gehouden omdat er toch meer bewolking kwam aanwaaien en de wind opstak. Na een hapje en drankje dus snel geloot voor de 2de ronde en toen begon het te spetteren. Halverwege de wedstrijden brak de hemel open en stortte de regen in bakken naar beneden.

Bijna alle wedstrijden werden uitgespeeld maar 1 team hield het voor gezien. Eigenlijk een wijs besluit want de anderen kwamen doorweekt terug in de kantine. Men sprak af om een ½ uur te wachten om te kijken of het droog werd. Helaas men moest het toernooi verder aflassen en de gespeelde wedstrijden als einduitslag bepalen.

Voor zover ik weet is dit de 3de keer sinds ons bestaan dat de wedstrijden gestaakt werden en niet meer verder spelen kon. Nadat alle hapjes van deze dag waren geconsumeerd werd

De uitslag bekend gemaakt met de prijswinnende spelers.

1  Piet van Leijen 2 gewonnen en 21 pluspunten
2  Frans Wiegers  2 gewonnen en 17 pluspunten
3/3 Ric Degekamp en Wim Bornhijm 2 gewonnen en 16 pluspunten
4  Nellie Wiegers 2 gewonnen en 12 pluspunten
5  Marja Nijnuis   2 gewonnen en 11 pluspunten

De poedelprijs is voor Ton van Dijk.