NEDERLAAG ASV PETANQUE’91

Geplaatst 1 feb. 2017 08:19 door Admin Asvankeveen   [ 16 feb. 2017 11:55 bijgewerkt ]
Zaterdag moest er in Culemborg aangetreden worden tegen
Les Taxateurs uit die plaats. Het team dat tijdens de selectie wedstrijden 2 saldo punten tekort kwamen voor de 3de divisie is dus duidelijk te sterk voor de poule waar zij nu inzitten.

Na 6 wedstrijd ronden hebben zij er 5 gewonnen en een saldo van plus 196 punten. Nou begin daar maar eens aan. Na de koffie en de toss die wij de hele dag zouden verliezen kwamen we in de 1ste ronde sterk uit de start blokken.

Team 1 kwam na een 0-5 achterstand punt voor punt terug een daar was wel een reden voor. Men deed totaal niet voor elkaar onder en telkens werd er lang overleg gepleegd bij de tegenstander die geen raad meer wisten met deze tegenstander. ASV op zijn best en men liet de tegenpartij echt niet in zijn spel komen en na ruim 1 1⁄2 uur spelen werd de partij winnend afgesloten met 13-7.

Team 2 begon dramatisch en stond na 2 werp ronden met 0-7 achter en hier kwam ook de achtervolging op gang en was de partij tot op de laatste bal spannend. Bij 9-11 was ASV scherper dan de tegenstander en won na 5 kwartier ook hun wedstrijd met 13-11.

Team 3 was net als de andere 2 partijen op achterstand en kwam terug naar 11-12 toen het ASV niet meezat en 3 ballen op centimeters erdoor gingen zodat met 12-13 werd verloren. Een grote teleurstelling.

In de 2de ronde was de tegenstander na ruim 5 kwartier te sterk voor team 1 en versloeg ASV met 10-13. Het 2de triplette team kwam er eigenlijk niet aan te pas en verloren met 6-13. Jammer tussenstand 2-4. In de 3de speel ronde kwam team 1 als beste uit de bus maar verloor helaas met 10-13 en de 2 andere teams hadden hun kruit verschoten en verloren beide hun wedstrijden. Met 6-2 werd er dus verloren en dat moet men over 2 weken in Wijk bij Duurstede maar weer proberen te herstellen.