OPENINGSTOERNOOI ASV PETANQUE ‘91

Geplaatst 29 mrt. 2014 15:16 door Admin Asvankeveen
Zaterdag 29 maart was het eerste petanque toernooi van 2014 op de banen
in Ankeveen. Het was een feestelijk gebeuren voor de vereniging daar het de koning heeft behaagd om ons lid Felix Flameling te benoemen als lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn vele verdiensten voor de gemeenschap in de gemeenten: Blaricum , Nederhorst den Berg en Wijdemeren.

Voor de loting van de wedstrijden werd Felix door de voorzitter van ASV Petanque toe gesproken en kreeg hij een mooie bos bloemen overhandigd. Hij was hier zeer door vereerd want hier had hij niet op gerekend zei hij.

Nadat dit gebeuren was gedaan kon men de nummers voor de 1 ste wedstrijden gaan bemachtigen. Er werden gelijk al mooie partijen geloot en dat beloofde wat vandaag. Onder een stralend voorjaar zonnetje werden de partijen afgewerkt en bleek dat zo’n eerste dag niet mee valt. Meen moet weer wennen aan de banen en je kon zien dat er niet de hele winter door is gespeeld.

Niettemin iedereen heeft weer een heerlijk toernooi gespeeld en als dit de trendsetter is voor alle toernooien dan wordt het weer een top jaar voor ASV Petanque. Nadat de wedstrijd leiding het klassement had opgemaakt werd hij gecontroleerd door  accountant PIKO en na goedkeuring kon de prijsuitreiking beginnen.

Om alle deelnemers te noemen is een beetje veel dus alleen de top 5 waaruit bleek dat deze 1ste wedstrijddag moeilijk was.

1ste plaats Elly van Vliet met 4 gewonnen partijen en 18 pluspunten.
2de plaats Terry Bos met 3 gewonnen partijen en 20 pluspunten.
3de plaats Ric Degekamp 3 gewonnen partijen en 15 pluspunten.
4de plaats Kees van Schaik 3 gewonnen partijen en 9 pluspunten.
5de plaats Loes Korsse 2 gewonnen partijen en 13 pluspunten.

Na een gezellig samenzijn na de prijsuitreiking ging en ieder weer naar zijn of haar huis en werd er afgesproken om donderdag avond vast te komen oefenen voor het aankomende waterkippentoernooi dat op donderdagavond 10 april van start gaat.