OPENING TOERNOOI ASV PETANQUE’91

Geplaatst 20 mrt. 2017 06:13 door Admin Asvankeveen   [ 20 mrt. 2017 11:19 bijgewerkt ]
Zaterdag 18 maart j.l. was bij ASV het openingstoernooi van het seizoen 2017. Dit werd gedaan op de geheel vernieuwde boule banen op het sport complex van ASV. De opening van de banen werd verricht door voorzitter Ben Berends en wedstrijd secretaris Marja Nijnuis zie foto. Onder een miezerig weertje werden de openings partijen gespeeld na eerst getost te hebben voor de team indeling. Het is een a la mêlee toernooi waar na iedere ronde weer geloot wordt voor de volgende ronde. In de 1ste ronde waren gelijk 2 sterke teams aan elkaar gekoppeld wat een mooie strijd opleverde die na ruim 5 kwartier werd beslist. De wedstrijden op de banen zijn zeer moeilijk daar het terrein zo erg is veranderd dat zelfs de betere boulers er nu ook een grote moeite mee hebben om de wedstrijd naar hun hand te zetten. In de 2de ronde was heet eigenlijk een zelfde verhaal. Alleen werden er nu toch verrassende uitslagen gespeeld. Ondertussen was de regen en grotere spel breker geworden maar na een ½ uur kon de 3de partij gespeeld worden. Er waren 4 spelers die de 2 partijen in winst wisten om te zetten en toen de 3de ronde. Er waren zeer spannende wedstrijden bij maar ook een sof partij die verloren werd door een van de favorieten. In de tussentijd werd de regen ook niet minder en werd er besloten om na deze 3de ronde te stoppen want aan zieke mensen heb je ook niets. De eerste prijswinnende spelers van 2017 zijn: 1Ton van Vliet 3 gewonnen partijen en 31 plus punten. 2 Wim Bornhijm 2 gewonnen en 13 plus punten. 3 Wil Berends 2 gewonnen en 10 plus punten. Zo de kop is eraf en nu weer trainen voor de volgende wedstrijden.