PVN - ASV Petanque’91

Geplaatst 9 feb. 2014 08:57 door Admin Asvankeveen   [ 10 feb. 2014 02:31 bijgewerkt ]
Zaterdag met de opening van de wedstrijden om de Olympische titels ging de reis van depetanque spelers van ASV naar Nieuwegein waar in het Bondscentrum van de NJBB gespeeld moest worden tegen PVN. Deze tegenstander heeft altijd een paar fanatieke boulers in hun gelederen die de sportiviteit niet zo erg hoog in het vaandel heeft staan.

Dit geeft toch niet zo een prettig gevoel en dat bleek ook deze dag weer te gebeuren. In de eerste wedstrijd ronde was er nog weinig aan de hand en met een 1-2 stand ging men aan de koffie en even schaatsen kijken.

Na de toss werd een aanvang gemaakt in de 2de ronde en daar begon het irritante spel van de ene ploeg uit het PVN team. Bij het meten der boules werd er en paar keer tegen de ballen aangestoten van ASV en daar werd wat van gezegd natuurlijk. Dit gebeurde enkele keren en men haalde het ASV team toch uit zijn spel en werd de partij dus verloren door ASV. Gelukkig won ASV de 2 andere partijen zodat  de stand na 2 wedstrijdronden 3-3 was. Bij ASV ging men voor de volle winst dus moest er wel gewonnen worden en wel 2 van de 3 wedstrijden.

Het team wat het meten niet zo nauw nam ging nu helemaal over de schreef en ASV pikte dit niet. De scheidsrechter werd er bij gehaald en na een ellenlange discussie werd er besloten om toch maar door te spelen.

In de tussentijd werd er door de andere teams 1 gewonnen en 1 verloren zodat het 4-4 was. De 3de tegenstander van ASV had zich zo van de wijs gebracht doordat zij geen  gelijk kregen van ASV dat zij een verdiend pak slaag kregen en met 3-13 werden afgedroogd. 2 spelers waren nog wel zo sportief om ASV te feliciteren maar de 3de speelster vertrok zonder een hand te geven en te bedanken voor de partij.

Bij ASV kreeg het blijde gevoel toch de overhand en nadat de gastheren en dames Werden bedankt voor de gast vrijheid ging de reis terug naar Ankeveen.

Zaterdag 22 februari wordt in Soest de volgende wedstrijd gespeeld tegen Randenbroek. Met als begin tijdstip 13.00 uur.