Ruime overwinning ASV Petanque ‘91

Geplaatst 30 nov. 2015 10:06 door Admin Asvankeveen   [ 30 nov. 2015 10:06 bijgewerkt ]

Zaterdag 28 november was de reis naar Bunschoten om daar de 4de ronde van de WCTC te spelen tegen Boulamis. Daar we vroeg arriveerden konden we op tijd beginnen aan de 1ste ronde. Het was eerst even aftasten wat de tegenstander kon op hun thuisbanen.

Het team van Piet kwam er al gauw achter dat het een onberekenbare vloer was waar op gespeeld moest worden. Hij was het 1ste klaar met een nederlaag aan de broek.
Team 2 van Cor had even nodig maar was toen de boven liggende partij met een mooi zege.

Het team van Ben had het ook moeilijk maar op het juiste moment had men de richting te pakken en werd deze partij ook gewonnen.

Na een korte koffie pauze werd er getost voor ronde 2. Hier revancheerde Piet met zijn dames snel van de 1ste wedstrijd en lieten zij de tegenstander achter de feiten aanlopen. Met een ruime overwinning kon hij bij de andere teams kijken. Hij vond dat het redelijk ging en dat bleek later want er kwamen nog 2 zeges aan de kar hangen. Na 2 ronden 5-1 voor ASV.

De 3de ronde gaf voor Cor geen probleem en met 13-2 was hij gauw klaar. Piet deed er iets langer over maar won ook met 13-7. De ploeg van Ben stond alleen maar tegen zichzelf te spelen en na een 5-11 achterstand was het geluk een beetje bij ASV. Na een slechte menne en geen ballen meer zorgde de tegenstander voor 7-11. Ja 2 punten voor ons.

Ben plaatste zijn laatste bal op 70 cm van het but een daar vergooide de tegenstander al zijn ballen op. Edwin zei: heren koppie erbij want we kunnen uit. En we gingen uit met een full housse. 13-11.Het geluk was met ASV en de pech voor Boulamis maar dat deerde ons niet.

Een mooie 8-1 overwinning rijker werd de thuis reis aanvaard en zien ze uit naar de volgende wedstrijd die op 12 december gespeeld wordt bij de Gemshoorn tegen de Hakhorst uit Leusden.