VERDIENDE ZEGE ASV PETANQUE’91

Geplaatst 7 nov. 2016 03:06 door Admin Asvankeveen

Zaterdag 29 oktober moest de ploeg van ASV Petanque’91 aantreden tegen
Mazijk de Petanque uit Wijk bij Duurstede. Deze ploeg was de competitie goed gestart met een overwinning en een gelijk spel. Dat betekende dat de Ankeveners hun borst konden natmaken.

Het is ook en ploeg die niet erg ligt bij ASV maar eens komt de ommekeer dacht men een na een kop koffie werd er getost voor de 1ste wedstrijdronde. Dit gaf gelijk aan dat het niet makkelijk was daar team 2 in en korte tijd met 13-2 werd afgedroogd. Team 1 kwam in de 1ste menne gelijk met 0-6 achter een wist gelijk waar het aan toewas. Met verdedigend spel werden elke keer toch punteen gescoord en bij 7-8 ging men los. In 2 mennen werd de overwinning binnen gehaald met 13-6 voorwaar een knappe prestatie. Team 3 speelde een geden partij en stuurde de tegenstander met 13-7 naar de koffie.

In de 2de ronde waar 2 partijen in gespeeld worden zijnde tripletten werden de punten eerlijk verdeeld. 1 team verloor met 5-13 en het andere won met 13-5 zodat na 2 gespeelde ronden de tussenstand 3-2 voor ASV is.

De 3de ronde moest dus de beslissing brengen. Team 1 ging voortvarend van start maar op een gegeven ogenblik was de scherpe weg en ging men strijdend ten onder. Maar eerst had team 2 al gewonnen dus minimaal eeen gelijk spel was al zeker.

Team 3 werd echter aangemoedigd en was niet de mindere of meerdere van de tegenstander. Na 8-8 werd er misgekleund en was de stand 8-10. Hierna werd er druk uitgeoefend op de tegenstander en die ging fouten maken en ASV maakte deze spannende partij uit met 3 en 2 punten en won zo met 13-10 en verdiende overwinning volgens de tegenstander en dat werd in dank aanvaard.