WIJDEMEREN TOERNOOI 24-10-2015

Geplaatst 26 okt. 2015 12:48 door Admin Asvankeveen
Zaterdag jongs leden was weer het maandelijkse toernooi van de Jeu de Boulers
van ASV Petanque’91 op de banen in Ankeveen. Nadat men de banen had ontdaan van alle bladeren konden de leden aantreden in de kantine voor hun inschrijving.

Nadat een ieder binnen was kon om 10.55 uur de loting beginnen zodat men precies om 11.00 uur kon beginnen met  de wedstrijden. Er werd meteen een grote strijd geleverd omdat dit de laatste kans was om wat aan de klassering te doen voor het Club kampioenschap.

In de 1ste ronde moesten 2 teams tegen elkaar die hoog in de rangschikking staan. Men ging van punt naar punt en opeens was daar een score van 6 punten. Daarna brandde de strijd los en was er tot de laatste bal niet te zeggen wie er zou winnen. Eindstand 13-12. Daarna een hapje en een drankje voordat de 2de ronde gespeeld ging worden.

Weer mooie partijen maar de loting bepaald toch hoe de wedstrijden verlopen. Toch was er hier en daar ook wel een lichte teleurstelling omdat het niet ging. Dan is het mooi dat je een maat hebt die je er door heen sleept. Zo haal je toch de eindstreep met 13 punten als 1ste.

In de kantine werd even lekker nagekletst voordat de laatste ronden gespeeld gingen worden. Hierin waren nog 2 spelers die in de laatste ronde een 100 % score hadden en dat waren ook de terechte nummers 1 en 2 met 4 gewonnen wedstrijden maar een saldo verschil zorgde voor de eindstand.

1. Piet van Leijen 4 gewonnen en 24 saldo punten.
  2. Edwin Berends 4 gewonnen en 13 saldo punten.
  3. Elly Wilhelmus 3 gewonnen en 30 saldo punten !!!
  4. Cor van Schaik  3 gewonnen en 28 saldo punten
  5. Wim Bornhijm  3 gewonnen en 12 saldo punten
  6. Frans Wiegers   3 gewonnen en 11 saldo punten.

Nadat de prijsuitreiking was geweest werd er nog gezellig nagezeten met een hapje en een drankje en ging een ieder weer naar zijn of haar huis.

Zaterdag spelen de Petanquers in Soest hun thuiswedstrijd tegen Amicale uit Leusden.
De aanvang van deze wedstrijden is om 13.00 uur.