Winter Club Team Competitie

Geplaatst 4 nov. 2013 01:15 door Admin Asvankeveen   [ 4 nov. 2013 01:16 bijgewerkt ]
Zaterdag speelde het ASV Petanque team zijn eerste thuiswedstrijd een wel in Soest tegen PVN uit Nieuwegein.

Het was de eerste thuiswedstrijd dus moesten ook de boulers van ASV weer wennen aan de banen. Nadat er getost was werden de 1ste wedstrijden gespeeld in deze ronde en bleek dat de tegenstander ook wel een partijtje kunnen spelen. In het begin liep het voorspoedig voor de Ankeveners en werd er door geconcentreerd te spelen de tegenstanders met 13-6,13-5 en 13-9 terug gestuurd naar de kantine. Dit was dus een voortvarende start en men rekende zich al rijk want als er 2 wedstrijden in de 2de  ronde werd gewonnen dan waren ze er al. Dat het totaal andrs kan lopen blek dus in de 2de  ronde.

Wat in de 1ste ronde wel goed ging , ging nu helemaal verkeerd en zo werden er ineens 2 partijen verloren. De laatste partij in deze ronde had voor ASV een gunstige afloop want na een 9-9 tussenstand werd de partij op een knappe manier uitgeschoten. 13-9.

Bij een drankje werd er geëvalueerd en men snapte er niets van dat deze ronde zo slecht ging. De tussenstand was dus 4-4 toen de laatste wedstrijd ronde een aanvang nam. Het liep weer voor geen meter alleen bij team 2 werd bij de stand van 4-4 en brug geslagen die de tegenstander niet meer te boven kwam. Nadat ASV op punt lag en de tegenstander geen boules meer had om te spelen werd de bal gelanceerd en ging bal en but er vandoor.

Alleen had ASV het geluk dat alles naar achteren ging en Elly nog 2 ballen om te tireren. Ze schoot clain de bal eruit en zodoende werden er 6 punten gescoord en kwam de tussenstand op 10-4 voor de Ankeveners. 2 ronden verder werd de partij uitgemaakt en 13-4 betekende de overwinning daar de 2 andere teams hun partij niet konden winnen. Met 5-4 werd deze overwinning gevierd met de supporters en de jubilaris die aanwezig was.

23 november a.s. wordt er in Amersfoort tegen Randenbroek gespeeld en dan zijn er weer nieuwe ronden en nieuwe kansen.

Namens ASV petanque’91,

Wim Bornhijm