ZOMERTOERNOOI ASV PETANQUE’91

Geplaatst 12 aug. 2016 00:26 door Admin Asvankeveen   [ 12 aug. 2016 00:32 bijgewerkt ]

Zaterdag 16 juli werd het maandelijkse toernooi bij ASV Petanque weer
gespeeld. Het thema zomer kwam niet zo goed uit de verf. Normaal schijnt de zon dan maar vandaag was hij afwezig. Niettemin maakten de deelnemers er een zonnig toernooi van. Bij de inschrijving was er heerlijke cake en tussendoor had de wedstrijdleiding voor de nodige hapjes gezorgd.

De prijzen die er verdiend konden wordeen waren ook met een zomers tintje namelijk een barbecue en het vlees wat er bij hoorde. Mede met dank aan slager Han Janmaat die mooie pakketten had samengesteld.

Om 10.00 uur was de loting voor de 1 ste partijen en na de toss werd er direct een strijd geleverd alsof we kampioen konden worden maar dat duurt nog even. De verrassingen bleven ook uit en dat maakt het boulen zo leuk.

Nadat er een tussenstop was gemaakt kon de 2de ronde hierna beginnen. Ook in deze ronde spannende wedstrijden maar ook grote uitslagen als 13-2 en 13-5.

Tussendoor kwamen de zuid Afrikaanse gasten van JSP Pos aan op het sportcomplex waar zij een internationaal voetbal toernooitje zouden spelen met nog 3 andere teams.

Dit bracht een hoop sfeer en dat kwam ook de boulers ten goede. Omdat na 4 wedstrijden de stand kon worden opgemaakt was er tijd voor een drankje.

De winnende spelers deze dag waren:
1 Wim Bornhijm 3 gewonnen en 25 plus punten.
2 Wil Berends 3 gewonnen en 24 plus punten
3 Stef Fokker 3 gewonnen en 17 plus punten
De poedelprijs was voor Joke de Boer.