ZWAKKE OPENING ASV PETANQUE’91

Geplaatst 3 okt. 2016 09:48 door Admin Asvankeveen   [ 3 okt. 2016 09:50 bijgewerkt ]
Zaterdag j.l. werd er en aanvang gemaakt met de winter competitie petanque.
ASV Petanque’91 moest de 1 ste dag naar het bondscentrum in Nieuwegein waar aangetreden moest worden tegen PVN de hoofdhuurder van dit boule centrum. Na een kleine omweg werd de auto geparkeerd een kon men gelijk naar de wedstrijdleiding. De nieuwe competitie wordt niet meer door de afdeling 6 georganiseerd maar door het district midden. Ook hier de modernisering namelijk alles alleen via de computer.

Om 11.00uur werd er getost voor de 1ste ronde die eerst als triplette werd gespeeld maar nu speelt men eerst een doublette wedstrijd daarna een triplette en als 3 de ronde weer een doublet. Men kon zien dat wij niet de bespeler van deze hal zijn want daar was ons spel niet naar om naar huis te schrijven.

In de 1ste ronde werd er 1 partij gewonnen en de andere met 12-13 verloren en bij 7-8 een menne van 4 een 7-12 stand en was deze niet meer in te halen. Na een kopje koffie en een oppepper voor de 2de ronde ging men de tegenstander zoeken. Doordat de kwaliteit minder is komt het geluk ook niet om de hoek kijken. Je werd er soms moedeloos van maar dat vond de tegenstander niet erg. Zij speelden zich met 2 x een 7-13 overwinning naar een tussenstand van 1-4 voor ASV. Toch liet men de moed niet zakken en ging men met volle overtuiging de 3de ronde in. Deze ronde was voor een team eindelijk een positieve score om een 13-6 te noteren. De 2 andere teams zakten in deze ronde ook met 5-13 en 6-13 werden de tegenstanders gefeliciteerd en met 2-6 ging de reis weer naar Ankeveen.

Over 2 weken volgt de 2 de wedstrijd en wordt er in Soest gespeeld tegen Les Taxateurs.