Voetbal‎ > ‎

Van de voorzitter

       Januari 2019                                                  https://www.facebook.com/AnkeveenseSportVereniging/Allereerst wilde ik een ieder een gezond, gelukkig en mooi sportief 2019 wensen. We hebben de gezellige nieuwjaarsreceptie weer achter de rug en gaan ons weer concentreren op de tweede helft van het seizoen. Het eerste elftal heeft het moeilijk maar de jonge groep ontwikkelt zich goed en door de terugkeer van o.a. Joeri Tol, Fabian Degenkamp en Yoeri Steenvoorden verwachten we toch straks de eerste punten te gaan pakken. Yamil Loyali is ook gelukkig weer terug na een schorsing. Als het elftal straks eindelijk eens in een vaste formatie een aantal wedstrijden kan ballen komt het best goed allemaal en hebben we vertrouwen in de toekomst. Trainer Yoessef Bouali heeft te kennen gegeven na dit seizoen onze club te verlaten. ASV”65 en hij zijn beide toe aan een nieuwe uitdaging en hij zal het zeizoen met verve af gaan maken, daar hebben we alle vertrouwen in. Het tweede elftal presteert onder de kersverse coach Herman Blokker nog wat wisselvallig, maar pakt toch links en rechts de punten bijeen. Kelly Holdinga is toegetreden tot het voetbalbestuur en zij gaat met name de jeugdzaken behartigen en tevens coordineert zij de barbezetting. Wij zijn erg blij met haar komst en wensen haar veel succes. Penningmeester Victor Willems heeft zijn bestuursfunctie neergelegd vanwege het feit dat hij gewoon veel te druk met alles is. Wij respecteren zijn besluit en vinden het verstandig om een stapje terug te doen. Zijn taak wordt voorlopig overgenomen door ondergetekende met assistentie van Wenda Velzeboer en Kelly Holdinga. Als u dit leest hebben we ook weer een leuk zaalvoetbalgebeuren achter de rug, gehouden in de Zandzee te Bussum voor zowel de jeugd als de senioren. Verder is de man van het jaar 2019 Tim Holdinga geworden. Tim heeft dit dik verdiend en wij feliciteren hem hier van harte mee. De prijs van het lid van verdienste is gegaan naar zowel Danny te Kloese en Berry van den Brink. Zij worden erg bedankt voor hun positieve bijdragen.
Met sportieve groet,
Dick Blom
3 oktober 2018
                           
Het eerste elftal heeft inmiddels er twee competitiewedstrijden erop zitten en liep tegen twee  nederlagen aan. De jonge ploeg van Yoessef Bouali maakt wel vorderingen en het heeft tijd nodig om tactisch te rijpen. Afgelopen zaterdag werd er al verdienstelijk gespeeld tegen BVV”31 uit Blaricum. Er werd de tweede helft in een 4-3-3 formatie gespeeld en dat zag er hoopvol uit. Inmiddels hebben weer twee nieuwe spelers zich aangemeld voor de A-selectie. Dus wat betreft het spelersaantal zit het op dit moment wel goed. Op de dinsdag en donderdag wordt er goed getraind en is de sfeer vrij goed te noemen. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen AS”80 op het programma.
 
Het tweede elftal heeft onder leiding van de kersverse leider en coach Herman Blokker alweer de volle winst gepakt uit de twee gespeelde wedstrijden. Eemnes werd met 0-3 en BZC met 4-1 verslagen. ook hier is de geest in het team goed en wordt er met plezier getraind. Het is weer echt ouderwets gezellig op de donderdagavond.
Met sportieve groet,
Dick Blom5 september 2018

Het eerste elftal heeft inmiddels al een vriendschappelijke wedstrijd tegen OSO achter de rug en er werd met 1-2 verloren. Er werd erg leuk gespeeld al mag aan deze wedstrijd nog niet veel waarde worden gehecht. Afgelopen zaterdag werd er door de jonge ploeg van
Yoessef Bouali voor de beker met 5-0 verloren van Overamstel . Het team bestaat voornamelijk uit spelers van de JO19 van vorig seizoen. Zij zijn het hogere tempo van de senioren nog niet echt gewend, maar zullen een flink leerproces hieromtrent moeten doorlopen dit seizoen. Ook aan het aansluiten van de linies onderling zal hard gewerkt moeten worden. Yoessef Bouali met zijn technische staf zullen er hard aan moeten trekken, maar is tevens een mooie uitdaging. Ze zitten in een leuke poule met wat streekderbys, zoals OSO, “t Gooi, Baarn, Eemboys, BZC  en BVV”31. Oscar Schouten is de leider. Jan Franken is de keeperstrainer  en tevens zal hij  assisteren waar het nodig is. Wenda Velzeboer doet de verzorging en het wedstrijdsecretariaat en Geurt Holdinga zal regelmatig als grensrechter gaan fungeren. Tim Holdinga zal op de training van donderdagavond als assistent van Yoessef Bouali gaan optreden. De technische commissie bestaat dit seizoen uit Jan Franken, Geurt Holdinga en Dick Blom. De selectie bestaat uit het eerste en tweede elftal. Men zal elkaar dit seizoen moeten steunen en daar heeft het bestuur na het voeren van enkele gesprekken met de hele groep veel vertrouwen in. Eendracht maakt macht.
De leider van het tweede elftal is Herman Blokker. Er zijn twee nieuwe spelers overgekomen van s.v. “s-Graveland om de selectie te komen versterken en wel Rowan Kloosterman en Patrick van Voorst.  We hebben er met zijn allen weer veel zin in.
Helaas zijn we de JO14 en de JO17 bij de jeugd kwijtgeraakt. We moeten weer gaan bouwen aan de jeugdafdeling via de JO8 en JO9. 
Met sportieve groet,
Dick Blom