Voetbal‎ > ‎

Wedstrijdverslagen

Voetbalverslagen 10-10-2020

Geplaatst 11 okt. 2020 08:59 door Hans Ankeveen   [ 11 okt. 2020 08:59 bijgewerkt ]

ASV ’65 NIEUWS

Gelukkig mocht er nog gevoetbald worden, de vraag is natuurlijk wel voor hoelang nog. Al onze teams konden gelukkig zonder corona-gevallen spelen.

Zaterdagochtend om 9 uur begon ASV JO11 uit tegen SDO. Na een moeizaam kwartier kwam ASV op 1-0 achterstand. ASV bleek nog niet wakker op deze vroege morgen. Na een peptalk werd ASV wel wakker en begon beter te voetballen. Hierdoor draaide de score om naar 1-3. SDO wist het ASV nog even moeilijk te maken maar ASV bleef de betere ploeg en zette de eind uitslag op 3-5.

BZC 1 - ASV 1 Na 5 minuten diende de eerste kans voor ASV zich al aan, deze werd gemist. In de 14e minuut wist Nanto na een strakke voorzet 0-1 te maken. ASV bepaalde de wedstrijd.
Ook na de rust kreeg BZC niet veel meer dan 1 of 2 hoekschoppen.
In de 71e minuut kreeg ASV een penalty, helaas werd deze door hun keeper goed gestopt. Met nog 15 minuten op de klok staakte de scheidsrechter de wedstrijd voor 10 minuten vanwege veelvuldig commentaar vanuit de dug-out van BZC op de leiding.
Na deze korte pauze was het BZC die de laatste 15 minuten gingen  stormen en was ASV het even kwijt. Zo wist BZC zichzelf te belonen met een 1-1 gelijkspel.

ASV2 moest uit naar Altius, altijd lastig en dat bleek inderdaad het geval. De einduitslag was zeer geflatteerd met 3-0, waarbij het tegen het einde wat onvriendelijk werd waarbij de scheidsrechter geen sterke indruk maakte.
Vol spanning wachten we de persconferentie af of we volgende week nog het veld op mogen.

Uiteraard staat ieders gezondheid voorop en zullen we de keuzes accepteren. Wel een moment om te denken aan al die vrijwilligers die de club ook in deze tijden draaiende houden.

Pas goed op elkaar.

Wedstrijdverslag 7 maart 2020

Geplaatst 8 mrt. 2020 00:36 door Hans Ankeveen   [ 8 mrt. 2020 00:36 bijgewerkt ]

1E ELFTAL VERSLAAT DE DREEF MET 5-0

ASV”65 begon sterk aan dit duel en domineerde met goed combinatievoetbal.
Alleen op de rand van de zestien waren enkele spelers soms te egoïstisch en wilden het teveel zelf afmaken en leden balverlies.
De sterk spelende en goed opkomende gelegenheidslinksachter Prince Decker leek via een strak mooi schot de 1-0 te scoren, maar de goal werd onterecht afgekeurd vanwege buitenspel.
 
De Ankeveners wisten het offensief in de eerste helft niet in doelpunten uit te drukken.
Hierdoor wilden ze het te geforceerd doen en gingen uit hun positie lopen, hetgeen het met man en macht verdedigende De Dreef in de kaart speelde.
Het laatste kwartier van de eerste helft verliep rommelig en de Utrechters kwamen er een paar keer gevaarlijk via een counter uit.
Maar het centrale verdedigingsduo Benjamin Tol en Stefan van Grieken losten dit bekwaam op in samenwerking met de goedkeepende gelegenheidsgoalie Mitchel Engel.
 
Na de rust, na wat harde woorden qua organisatie aangehoord te hebben, werd de Dreef volledig weggespeeld en overklast.
In de 53e minuut scoorde Stefan van Grieken uit een corner van Laurens van de Greft de openingstreffer.
Kort daarna was het de weer op het oude nest teruggekeerde sterk spelende Sherrick Krind die na een mooie steekbal van Benjamin Tol  de 2-0 liet aantekenen.
ASV”65 bleef goed in de organisatie spelen en loerde op de 3-0, die uiteindelijk tot stand kwam uit een corner, welke door Benjamin Tol werd binnen gekopt.
 
De altijd hardwerkende en positieve Anthony Mando maakte nog de 4-0 en in de slotfase bepaalde de fysiek en balvaste spits Joel Wietzen de eindstand op 5-0, na een prachtig gegeven pass van Puk Loggen.
 
Alle blessureleed lijkt nu voorbij mede ook door het goede werk van onze fysiotherapeut Harald Erdmann.
ASV”65 kijkt met vertouwen uit naar een rol van betekenis in de derde periode.

Met sportieve groet,
Dick Blom

Wedstrijdverslagen 8 februari 2020

Geplaatst 9 feb. 2020 02:16 door Hans Ankeveen   [ 9 feb. 2020 02:16 bijgewerkt ]

1E ELFTAL WINT MET 3-1 VAN VIANEN

De eerste helft ging in het begin gelijk op en de gasten kregen al snel een grote kans, maar tot opluchting van heel ASV”65 schoot de spits de bal rakelings naast. Heel langzaam kregen de Ankeveners het betere van het spel en hadden het middenveld in handen met een uitblinkende Puk loggen. De ene aanval na de andere volgde en het was  in de 28ste minuut toen Puk loggen de sterke balvaste centrumspits Joel Wietzen vanaf de achterlijn bediende, die vervolgens beheerst met een mooi schot de 1-0 liet aantekenen. Kort voor rust was er  even achterin wat
concentratieverlies waardoor er met 1-1 thee werd gedronken. Na rust een opportunistisch ASV’65 dat de overwinning rook en de gasten bestookte met leuk combinatiespel. Het was de 52ste minuut, toen rechtervleugelverdediger Anthony Mando  met een snoeihard schot vanaf 25 meter in de rechterbovenhoek de goalie kansloos liet. Even later schoot dezelfde Mando weliswaar via de kluts op de binnenkant van de paal en de bal kwam op miraculeuze wijze weer het veld in. Het was een kwestie van tijd om Vianen de genadeslag toe te dienen Een lob over de goalie  van Yamil logali werd nog door een Viaanse verdediger van de lijn gehaald. Uiteindelijk gebeurde dit door een geweldige rush van Joel Wietzen, die vanaf het middenveld opstoomde en het centrale duo van Vianen passeerde en met een strak effectief schot de eindstand op 3-1 bepaalde. Het verzet van Vianen was hierdoor gebroken.
Een compliment aan de verdediging van ASV”65 is zeker op zijn plaats, met de uitblinkende goalie Koen Schouten,het centrale verdedigingsduo Benjamin Tol en Jesse Molly en de twee vleugelverdedigers Mitchel Engel en de aanvallende Anthony Mando. Een dik verdiende overwinning en er stond echt een ploeg, een eenheid op het veld die wat recht te zetten had.


2E ELFTAL VERLIEST MET 1-4 VAN ALTIUS

De mannen van Peter Spoor en Kees Vierhout zagen in de aanvangsfase een beter Altius, dat een 0-2 voorsprong nam. ASV”65 kwam daarna wat beter in de wedstrijd, doch kon het overzicht voor de rust niet omzetten in doelpunten. Na de rust deden de Ankeveners er alles aan om de aansluitingstreffer te maken, maar tot scoren kwam men helaas niet. Hierdoor ontstond er ook voor Altius meer ruimte om tegenstoten te plaatsen, waardoor de Hilversummers heel effectief konden uitlopen naar een 0-4 voorsprong. Vlak voor tijd redde Bram Schouten de eer voor de Ankeveners, na een goede assist van Jordi Souverijn en bepaalde de eindstand in deze sportieve ontmoeting op 1-4.


Met sportieve groet,
Dick Blom

Wedstrijdverslag 01-02-2020

Geplaatst 2 feb. 2020 05:02 door Hans Ankeveen   [ 2 feb. 2020 05:02 bijgewerkt ]

1e ELFTAL KRIJGT LESJE IN EFFECTIVITEIT EN VERLIEST MET 2-0 VAN VVJ

In Utrecht namen de Ankeveners met Bernio Dap weer in de gelederen meteen het initiatief en waren de bovenliggende partij.
Veel kansen op de openingstreffer voor ASV”65, maar het vizier stond niet op scherp en men wilde het te gehaast te wild afmaken.

In de 6 de minuut was er een rush van Bernio Dap die de Utrechtse defensie het nakijken gaf, maar hij zag zijn inzet op de paal belanden.
 
De mee opgekomen voorstopper Benjamin Tol had de afvallende bal voor het inschieten vanaf 6 meter, maar schoot helaas over.
Vanaf het middenveld gaven Puk Loggen, Patrick van der Voorst en met name Laurens van de Greft mooie steekballetjes op de snelle spitsen Bernio Dap en Yamil Logali.
VVJ had er geen antwoord op maar ze verzuimden het gewoon af te maken.
In de 28 ste minuut liep Yamil Logali na een mooie steekbal de complete defensie van VVJ voorbij, omspeelde op een knappe manier de keeper, maar schoot iets van rechts voor een open doel op de binnenkant van de paal.
De opkomende Bernio Dap die de afvallende bal precies voor zijn voeten kreeg schoot deze niet te missen kans snoeihard op de lat.
 
Daarna volgden nog enkele lobjes over de keeper van VVJ, maar allemaal te onzuiver.
Na de rust werd centrumspits Joel Wielzen ingebracht en ging ASV”65 met 3 spitsen spelen, hetgeen nog meer kansen opleverde.
Joel Wielzen gaf nog een prima voorzet op Bernio Dap, maar de bal wilde er niet in.
Het was om gek van te worden en doordat men veel ruimte ging weggeven op het middenveld kwam VVJ er steeds meer uit
 
. Bij tijd en wijle moesten onze goalie Koen Schouten en libero Jesse Molly, die beiden terug kunnen zien op een uitstekende wedstrijd, handelend optreden.
Toen sloeg het noodlot toe, want als jezelf niet scoort doet de tegenstander dat wel.
In de 81ste minuut en in de 88 ste minuut  scoorde de captain van VVJ heel doeltreffend twee keer.
Gewoon niet nadenken en uithalen. ASV”65 wilde het te mooi doen en soms op een zaalvoetballende manier.
 
Het moet echt effectiever. Kansen creëren is natuurlijk een kwaliteit van de ploeg, maar het afmaken is toch het belangrijkste in het voetbal,
Donderdagavond maar veel trainen op het afwerken
. Komende zaterdag speelt ASV”65 thuis tegen Vianen en hebben gelet op de uitwedstrijd nog wat recht te zetten.
 
Met sportieve groet,
Dick Blom 

Wedstrijdverslagen 25 februari 2020

Geplaatst 26 jan. 2020 09:34 door Hans Ankeveen   [ 26 jan. 2020 09:34 bijgewerkt ]

1E ELFTAL LIJDT ONNODIGE 0-1 NEDERLAAG TEGEN HMS

In Ankeveen stond het na 1 minuut al 0-1 voor de gasten uit Utrecht. Dat heet dus gewoon weg niet scherp beginnen.
ASV”65 die hierdoor wakker geschud werd ging naar hartelust combineren en was voetballend HMS de baas.
Op het middenveld werd er geheerst en er ontstonden diverse kansen.
Stefan van Grieken die vooraf een mooie actie maakte had de 1-1 op zijn schoen, maar zijn schot werd op het laatste moment geblokt door een verdediger. Iedereen telde hem al.
 
Even later was het Laurens van de Greft die een prima voorzet losliet op Prince Decker die zijn kopbal op de paal zag belanden.
In de 27ste minuut was het Prince Decker die vanaf links twee man het nakijken gaf en alleen op de goalie afging.
Hij had zelf kunnen schieten, maar zag de behendige en balvaardige centrumspits Joel Wielzen er beter voor staan en legde de bal breed, maar helaas werd deze 100% kans niet verzilverd.
Het was een beetje om moedeloos van te worden, maar men kreeg de bal niet tussen de palen en moet ook gezegd worden dat HMS een prima goalie had.
Verder in de eerste helft ontstonden er nog enige mogelijkheden voor ASV”65.
In de 44ste minuut schoot HMS uit een schaarse counter rakelings over en dat had zelfs geheel tegen de verhouding in de 0-2 kunnen betekenen.
 
In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Een voetballend ASV”65 en een zich massaal terugtrekkend HMS.
De Utrechters beperkten zich puur tot het verdedigen en schoten elke bal blind naar voren in de hoop dat de 2 snelle spitsen daarmee wat konden doen.
Maar het centrale verdedigingsduo Benjamin Tol en Stefan van Grieken hadden dit onder kontrole.
Maar het werd steeds moeilijker voor de ASV”ers aangezien de conditionele kracht in de laatste 20 minuten ook een beetje weg vloeide werden er niet al teveel kansen meer gecreeerd. HMS kreeg hierdoor mentale vleugels en vochten voor elke meter om de voorsprong vast te houden, wat uiteindelijk ook lukte.
In de eerste helft hadden de Ankeveners eigenlijk de wedstrijd al moeten beslissen.
 
Toch kan er positief op deze wedstrijd worden teruggekeken aangezien er ondanks de gemiste kansen aardig en bij vlagen weer ouderwets goed voetbal op de mat gelegd
Ook het terugkeren van langdurig geblesseerden zoals Prince Decker, Mitta Engel, Benjamin Tol en Stefan van Grieken geeft voor de hele selectie weer veel moraal.
Oud eerste elftalkeeper Rowin de Jong stond weer onder de lat en keepte een puike wedstrijd.
 
2E ELFTAL VERLIEST STREEKDERBY MET 3-2

In en tegen ‘s-Graveland was ASV”65 in de eerste helft de bovenliggende partij.
Onder leiding van de routinier en laatste man Joeri Steenvoorden werd er goed gecombineerd en hard gewerkt.
Het was dan ook dik verdiend dat Bram schouten de Ankeveners op een 0-1 voorsprong zette.
Daarna volop kansen op de 0-2, maar het vizier stond niet op scherp.
 
Een eigen doelpunt zorgde er zelfs voor dat de thuisclub vlak voor rust op 1-1 kon komen.
Na rust werd het elftal vanwege een aantal noodzakelijke wissels wat veranderd, hetgeen het spel helaas niet ten goede kwam.
“s-Graveland profiteerde hiervan en boog de stand om naar een 3-1 voorsprong en had zelfs de kans om er 4-1 van te maken.
De goed keepende Fabian Blokker keerde fraai de toegekende strafschop.
 
ASV”65 probeerde er nog een gelijkspel uit te halen. Matthijs van ‘t Riet die zeer verdienstelijk speelde scoorde nog de 3-2, waar het ook bij bleef.
Ook hier geldt dat de Ankeveners de wedstrijd in de eerste helft al hadden kunnen en moeten beslissen.

Met sportieve groet,
Dick Blom

wedstrijdverslag 7 december 2019

Geplaatst 7 dec. 2019 11:55 door Hans Ankeveen   [ 7 dec. 2019 11:55 bijgewerkt ]

Asv bezorgt zichzelf een gemakkelijke middag

Na de complimenten van vorige week met als resultaat 0 punten was het vandaag zaak om de 3 punten thuis te houden, VIOD kwam op bezoek.

Om 14.30 uur werd er afgetrapt op een prima grasmat, VIOD had in de openingsfase wat meer de bal zonder echt gevaarlijk te worden, asv had wat mogelijkheden.
Een schot van van der Greft ging over en Logali miste met zijn chocoladebeen.
Toch kwamen de Ankeveeners op een verdiende 1-0 voorsprong, Antonius benutte de strafschop na een zeer fraaie aanval via de rechterzijkant welke met de hand beroerd werd.
Asv zette door en had de wedstrijd in deze fase kunnen beslissen, VIOD beperkte zich tot het hanteren van de lange bal. 
Een schandalige overtreding op Schouten, slechts geel, besloot een VIOD speler de bal te gooien op de op de grond liggende Schouten, rood, Asv op voorsprong en met een man meer.
Logali sloeg 3 minuten voor de rust toe en zette de thuisploeg op een comfortabele 2-0 voorsprong.

Van laar zette de boel op scherp in de rust, benadrukte het baltempo omhoog te gooien en goed via de zijkanten te spelen. 

Dit was niet tegen dovemansoren gezegd, Antonius, niet te stoppen vandaag, zette na 15 min de thuisploeg op een verdiende 3-0.
In deze fase hadden er zeker meer doelpunten kunnen vallen, het bleef er bij 1. 
Logali bediende Antonius op zijn wenken en ronde bekwaam af, 4-0.

Asv kan drie punten bijschrijven en mag zich volgende week meten tegen SVM, de nummer 2 van de ranglijst.

 Dank aan Morris, Koen en Fabian die vanuit 2 meededen 

Wedstrijdverslag 30 november 2019

Geplaatst 1 dec. 2019 02:50 door Hans Ankeveen   [ 1 dec. 2019 02:50 bijgewerkt ]

Asv de complimenten, Edo de punten!

Onder een heerlijk winters zonnetje en een prima grasmat werd om 14.00 uur afgetrapt in Utrecht. 
Edo, de nummer 2 van de ranglijst nam het initiatief en had veel balbezit in de openingsfase. 
Toch kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong, El Hamdaoui pegelde het speeltuig strak in het kruis en het publiek op de banken. 
Edo drukte door, had veel corners en in deze fase was het wachten op de gelijkmaker. 
Gelegenheids doelman Soeverijn pakte 2 100% doelpunten en Asv bleef leven. 
Sterker nog, Antonius leverde een panklare voorzet af na een prima uitgespeelde counter waarna Logali de 0-2 aantekende. 
Helaas kwam kort voor rust, verdient overigens, Edo terug middels een fraaie knal, 1-2. 

Na de rust was het eenrichtingsverkeer, Edo schroefde het tempo op en al snel kwam de gelijkmaker op het scorebord. 
Edo zette door na 20 min in de tweede helft stond het 4-2.
Logali brak nog een keer door en had de aansluitingstreffer op zijn schoen, helaas redde de keeper vakbekwaam. 
In de slotfase liep de nummer 2 van de ranglijst uit naar een 6-2 overwinning. 
Een reguliere overwinning zou je denken echter was het spelbeeld anders.

Asv heeft de huid duur verkocht, helaas geen punten. 
Positief was het optreden van nieuwkomer Tamer Kurt en de rentree van Yoeri Tol.
 Rico, Morris en Mikael dank voor het aansluiten!

Volgende week thuis tegen VIOD. 

Wedstrijdverslag 23 november 2019

Geplaatst 24 nov. 2019 13:35 door Hans Ankeveen   [ 24 nov. 2019 13:35 bijgewerkt ]

Asv delft onderspit in vermakelijk duel

Na het gelijkspel van vorige week stond de streekderby tegen de Vecht op het programma. 
Om 14.30 uur werd er afgetrapt, het veld en omstandigheden waren ideaal om er een mooie pot voetbal van te maken. 
Asv starte gretig en fanatiek, binnen 1 minuut van van der Greft de thuisploeg op voorsprong moeten zetten maar helaas ging zijn schot over. 
Het spel golfde op en neer en er ontstond een fraai voetbal gevecht met veel strijd en prima voetbal van weers kanten. 
Asv deelde enkele speldenprikken uit maar te keeper van de Vecht stond zijn mannetje.
Na ongeveer 20 min een iets wat makkelijk gegeven penalty voor de Vecht welke onberispelijk binnengeschoten werd, 0-1. 
Niet veel later kwamen de bezoekers op een 0-2 voorsprong, een frommel goal uit een corner was hier het resultaat voor. 
Asv zette aan en drong aan, helaas geen aansluitingstreffer voor de rust.

Na rust een aanvallend asv wat de Vecht ver op eigen helft terug drong, toch kon de Vecht de wedstrijd beslissen maar het schot belandde in het zijnet. 
Asv wisselde aanvallend en na een fraaie aanval wist Logali de aansluitingstreffer te maken, 1-2.
Aanval na aanval werd afgevuurd op het goal van de bezoekers, de keeper redde een goede kopbal van Benjamin die terug is van een blessure. 
Uit de corner daarna volgende een penalty, een speler van de Vecht sloeg de bal uit de goal, rood en Antonius benutte de strafschop, 2-2. 
Asv zette door, kreeg kansen maar was niet meer scherp. 
Helaas sloeg 5 min in blessure tijd het noodlot toe, een vrije trap belande in de goal en zo werd er toch nog verloren.

Vandaag hebben we een strijdend en bij vlagen goed Asv gezien, dit bied zeker mogelijkheden voor de komende weken. 

wedstrijdverslag 16 november 2019

Geplaatst 17 nov. 2019 01:05 door Hans Ankeveen   [ 17 nov. 2019 01:05 bijgewerkt ]

Asv pakt punt in grimmige omstandigheden 

Vandaag stond de eerdere afgelaste wedstrijd tegen vv de Dreef uit Utrecht op het programma.
 
Na de 8-0 overwinning van vorige week ging men met een goed gevoel richting Utrecht. Ruim over drieën werd er afgetrapt en asv had direct het initiatief. Schouten ontfutselde de bal echter was zijn voorzet net te scherp. Antonius en Logali hadden ook pech en een schot van van der Greft ging rakelings voorlangs. Asv had zichzelf in deze fase moeten belonen maar zoals wel waker in het voetbal scoort de tegenstander uit een goed uitgevoerde counter. Het was dat Veen op zijn hoede was en de Ankeveeners in de wedstrijd hield met twee uitstekende reddingen.

 In de tweede helft een eenzijdig spelbeeld, asv wat aanzette en de tegenstander diep op eigen helft terug drong.
 Het vizier bleek deze middag niet op scherp te staan want kans na kans werd vakkundig om zeep geholpen. Logali zette de Ankeveeners 15 min voor tijd op gelijke hoogte en er ontpopte zich een voetbalstrijd. 

Asv ging vol op de aanval spelen en de Dreef gebruikte alle middelen om maar tegen te houden. Zeker 3 rode kaarten hadden niet misstaan maar de slappe en soms geïntimideerde scheidsrechter durfde niets. Jammer, want dit heeft niets met voetbal te maken.

 Gelukkig toch nog een punt, niet verloren en snel vertrokken uit Utrecht. Volgende week de streekderby tegen de Vecht in Ankeveen. 

Wedstrijdverslag 9 november 2019

Geplaatst 10 nov. 2019 00:00 door Hans Ankeveen   [ 10 nov. 2019 00:00 bijgewerkt ]

Eenvoudige overwinning 

Na het teleurstellende resultaat van vorige week mochten de groen wit gestreepte aantreden in de streek derby tegen BZC.
Na een heerlijke pasta maaltijd in het Wapen werd om 15.00 uur afgetrapt op een perfecte echte grasmat.

Asv nam direct het initiatief en combineerde er lustig op los, het veld werd goed breed gehouden en binnen 5 min werd van der Greft vrijgestoken voor de keeper, 1-0. 10 minuten later was het 2-0 door Logali die met een fraaie hakbal na een goede actie van Antonius scoorde.
 In deze fase had de score hoger op moeten lopen maar 3! keer paal redde BZC. Na de rode kaart voor BZC was de wedstrijd gespeeld en scoorde Antonius de 3-0. In de rust benadrukte van Laar absoluut geen tegengoals te wensen, het balthempo op te schroeven en het veld goed breed te houden.

Dit luke en binnen 15 min was het van der Greft die voor de 4-0 en 5-0 zorgde. Vooral de 4-0 was een fraai uitgespeelde aanval over vele schijven. Van Laar kom wisselen en spelers rust geven terwijl Antonius de 6-0 in de korte hoek pegelde, jesse de 7-0 binnen slalomde en de net van blessure teruggekeerde Degekamp de 8-0 maakte.

Het was af en toe genieten van de aanvalsdrang, men kan weer omhoog kijken en belangrijker, eerherstel en de 0 achterop.

 Volgende week inhalen tegen de Dreef wat zeker 3 punten op moet leveren. 

1-10 of 123