Voetbal‎ > ‎

Wedstrijdverslagen

wedstrijdverslag 16 november 2019

Geplaatst 17 nov. 2019 01:05 door Hans Ankeveen

Asv pakt punt in grimmige omstandigheden 

Vandaag stond de eerdere afgelaste wedstrijd tegen vv de Dreef uit Utrecht op het programma.
 
Na de 8-0 overwinning van vorige week ging men met een goed gevoel richting Utrecht. Ruim over drieën werd er afgetrapt en asv had direct het initiatief. Schouten ontfutselde de bal echter was zijn voorzet net te scherp. Antonius en Logali hadden ook pech en een schot van van der Greft ging rakelings voorlangs. Asv had zichzelf in deze fase moeten belonen maar zoals wel waker in het voetbal scoort de tegenstander uit een goed uitgevoerde counter. Het was dat Veen op zijn hoede was en de Ankeveeners in de wedstrijd hield met twee uitstekende reddingen.

 In de tweede helft een eenzijdig spelbeeld, asv wat aanzette en de tegenstander diep op eigen helft terug drong.
 Het vizier bleek deze middag niet op scherp te staan want kans na kans werd vakkundig om zeep geholpen. Logali zette de Ankeveeners 15 min voor tijd op gelijke hoogte en er ontpopte zich een voetbalstrijd. 

Asv ging vol op de aanval spelen en de Dreef gebruikte alle middelen om maar tegen te houden. Zeker 3 rode kaarten hadden niet misstaan maar de slappe en soms geïntimideerde scheidsrechter durfde niets. Jammer, want dit heeft niets met voetbal te maken.

 Gelukkig toch nog een punt, niet verloren en snel vertrokken uit Utrecht. Volgende week de streekderby tegen de Vecht in Ankeveen. 

Wedstrijdverslag 9 november 2019

Geplaatst 10 nov. 2019 00:00 door Hans Ankeveen

Eenvoudige overwinning 

Na het teleurstellende resultaat van vorige week mochten de groen wit gestreepte aantreden in de streek derby tegen BZC.
Na een heerlijke pasta maaltijd in het Wapen werd om 15.00 uur afgetrapt op een perfecte echte grasmat.

Asv nam direct het initiatief en combineerde er lustig op los, het veld werd goed breed gehouden en binnen 5 min werd van der Greft vrijgestoken voor de keeper, 1-0. 10 minuten later was het 2-0 door Logali die met een fraaie hakbal na een goede actie van Antonius scoorde.
 In deze fase had de score hoger op moeten lopen maar 3! keer paal redde BZC. Na de rode kaart voor BZC was de wedstrijd gespeeld en scoorde Antonius de 3-0. In de rust benadrukte van Laar absoluut geen tegengoals te wensen, het balthempo op te schroeven en het veld goed breed te houden.

Dit luke en binnen 15 min was het van der Greft die voor de 4-0 en 5-0 zorgde. Vooral de 4-0 was een fraai uitgespeelde aanval over vele schijven. Van Laar kom wisselen en spelers rust geven terwijl Antonius de 6-0 in de korte hoek pegelde, jesse de 7-0 binnen slalomde en de net van blessure teruggekeerde Degekamp de 8-0 maakte.

Het was af en toe genieten van de aanvalsdrang, men kan weer omhoog kijken en belangrijker, eerherstel en de 0 achterop.

 Volgende week inhalen tegen de Dreef wat zeker 3 punten op moet leveren. 

Wedstrijdverslag 2 november 2019

Geplaatst 3 nov. 2019 01:20 door Hans Ankeveen

Asv verliest doelpuntrijk duel

Na het vrije weekend van vorige week mocht men aantreden tegen Sv de Vechtzoom.

Op een zeer oude kunstgrasmat werd om 14.30 uur afgetrapt.
Asv nam direct het initiatief en binnen 10 minuten wist Decker de 0-1 te scoren.
De bezoekers zette door en even dacht Logali met een fraaie knal de bal in de bovenhoek te plaatsen, helaas paal en in de tegenstoot 1-1. 5 minuten later werd het door onoplettendheid zelfs 2-1 voor de gastheren.
Asv herpakte zich en middels een fraaie aanval over veel schijven wist Logali de 2-2 aan te tekenen. Men was kennelijk nog aan het feest vieren en prompt vanaf de aftrap werd het 3-2, asv moest weer in de achtervolging. Dit deed men ook en net voor rust wist Decker de 3-3 aan te tekenen.
Helaas iets voor rust toch 1 keer de gastheren die met een harde knal de 4-3 aantekende.

Na de rust was het eenrichtingsverkeer, Vechtzoom terug op eigen helft, erg onder druk en veel balbezit voor Asv. Op onbegrijpelijke redenen werd de 4-4 van Decker afgekeurd, de grensrechter hield keurig zijn vlag omlaag maar de leidsman moest zijn stempel drukken....dan zul je altijd zien.....dat de gifbeker leeg moest, 5-3 en 6-3 werden simpel binnengewerkt.

Hopelijk stroomt de ziekenboeg snel leeg voor Asv, dank aan Mathijs, Bart, Fabian, Bart en Mikael die vanuit 2 meededen. 

Wedstrijdverslag 19 oktober 2019

Geplaatst 20 okt. 2019 06:24 door Hans Ankeveen   [ 20 okt. 2019 06:25 bijgewerkt ]

Asv geeft niet thuis 

Zaterdag 19 oktober 2019 mochten de Ankeveeners tegen de plaatselijke VV Vianen spelen. 
In een troostelooste en herfstachtige ambiance werd er om iets over 2en afgetrapt. 

Al snel bleek dat het geen gelukkige middag zou worden voor de groen - wit gestreepte.
Na 10 minuten keek men tegen een 2-0 achterstand aan en mocht het de keeper Veen dankbaar zijn de score niet hoger opgelopen was.
Vianen wat middels fysiek en een totale wil van niet willen voetballen wat uitgeraasd was zakte wat terug waardoor de Ankeveeners iets meer grip kregen.
Dit resulteerde in een fraaie 2-1 van Molly.
In deze fase was het wachten op de gelijkmaker echter 1 min voor het eind van de eerste helft sloeg het noodlot toe, 3-1.

Van Laar probeerde in de rust nog wat wijzigingen door te voeren en het tij te keren.

Asv kwam wat sterker de kleedkamer uit wat resulteerde in veel balbezit, Vianen werd ver teruggedrongen maar aan echte kansen ontbrak het.
Tijdens een van de spaarzame uitvallen scoorde Vianen 4-1, gevolgd door de 5-1 en 6-1.

Laten we spreken van een collectieve offfay....

volgende week zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden willen we het de koploper Elinkwijk lastig maken. 

Wedstrijdverslag 12 oktober 2019

Geplaatst 13 okt. 2019 01:56 door Hans Ankeveen

Belangrijke en verdiende overwinning

Na het vrije weekend van afgelopen week stond de 3e competitie wedstrijd thuis tegen Faja Lobi Kds op het programma.
De gastheren hadden 3 punten uit 2 gespeelde wedstrijden en de bezoekers hadden 3 punten uit 3 gespeelde wedstrijden.
Mocht Asv wat willen dit seizoen was het noodzakelijk om de drie punten thuis te houden.

Om 15.00 uur werd er afgetrapt op een iets wat natte maar perfecte grasmat in Ankeveen.
Asv pakte direct het initiatief en probeerde met snel en verzorgd positiespel Faja Lobi terug te dringen op eigen helft.
Dit lukte aller aardigst en in deze fase was het wachten op de openingstreffer. 
Helaas voor de thuisploeg stond het vieziger niet op scherp en trad een oude wet in het voetbal op.
Tijdens een van de schaarse uitvallen van de bezoekers en enige twijfel bij Asv (buitenspel) ronde de spits prima af, 0-1.
Asv rechte de rug en ging stoïcijns door met het spelen van snel en verzorgd positiespel, aanval op aanval werd afgevuurd op het doel van Faja Lobi.
In deze fase was het soms genieten van de Ankeveeners maar het was vooral zaak om te scoren en om zichzelf te belonen.
Dat gebeurde ook, spits Tol werd goed vrijgespeeld in het vijandelijke strafschopgebied en ronde kiezelhard af, 1-1.
Men rook bloed, zette door en de mooiste aanval van de middag werd op de mat gelegd.
Met een verzorgde en snelle opbouw vanuit achter snelde Decker met een 1, 2tje langs de zijlijn, was niet zelfzuchtig en gaf af op Logali, 2-1.

Faja Lobi was rijp voor de slacht maar Asv vergat zichzelf te belonen, in plaats van uitlopen naar een grotere voorsprong werd het zelfs nog even spannend toen een bal op het Ankeveense doel belande.

De rust werdt met een verdiende 2-1 voorsprong bereikt.
Van Laar complimenteerde zijn ploeg met het vertoonde spel maar verweet dat er geen grotere voorsprong op het scorebord stond.

In de tweede helft probeerde Faja Lobi iets meer druk te zetten wat resulteerde in veel balbezit zonder grote kansen. 
Asv counterde daarin tegen en ook nu had men de beste kansen maar net zoals in de eerste helft vergat men zich te belonen. 

Uiteindelijk kwam die terechte beloning, van Voorst beloonde zijn tomeloze trainingsinzet met een fraaie treffer, 3-1.
De buit was binnen en Asv liet de teugels wat vieren terwijl Faja Lobi vocht voor de laatste kansen en meer risico’s nam.
Dit resulteerde in 20 onnodig spannende laatste minuten, helemaal omdat 10 minuten voor tijd een verkeerde inspeelpass meedogenloos afgestraft werd, 3-2.

Ook na deze tegentreffer kreeg Asv nog enkele kansen, helaas werdt er niet meer gescoord maar konden de drie punten bijgeschreven worden.

Bij vlagen was het genieten en werd er echt goed gevoetbald. De groep wordt langzaam weer compleet en de ziekenboeg stroomt leeg. Volgende week gaat met om bezoek bij Vianen waar men voor niets minder dan drie punten wil vertrekken.
 

Wedstrijdverslag Zaterdag 28-09-2019

Geplaatst 30 sep. 2019 06:09 door Hans Ankeveen

Verdiende overwinning

Zaterdag 28-09-2019 stond de eerste streek derby op het programma, Oso 1 - Asv 1.
Na de valse competitie start vorige week van de Ankeveeners was het direct zaak om punten te behalen, dat werden er 3!

De start van de wedstrijd was voor de groen-wit gestreepte.
Zoals men wil voetballen deed men, geduldig positiespel, veel kat wisselingen en aanvallen over de zijkanten werd Oso flink terug geduwd op eigen helft. 
De keeper van Oso moest twee keer handelend optreden maar na circa 15 min moest hij toch capituleren. 
Een fraaie steekpass vanuit het middenveld zette Price vrij voor de keeper welke niet faalde, 0-1.
Asv zette door en kreeg kans om zich een eenvoudige middag toe te bedelen.
Helaas stond het vizier niet op scherp, in een van de schaarse uitvallen van Oso kreeg men een vrije trap welke ongelukkig van richting veranderd werd, 1-1.
Asv herpakte zich en drong de tegenstander ver terug op eigen helft.
De ijverige Nanto bekroonde zijn optreden met een knappe individuele actie aan de linker zijkant, hij kapte naar binnen en schoot diagonaal met zijn linker been in, 1-2. 
In plaats van door drukken liet Asv de teugels wat vieren, Oso kwam veelal met lange ballen op de helft van Asv en prompt werdt het 2-2 door een goede goal.
Toch wist Asv met een voorsprong de rust te bereiken, een terecht gegeven vrije bal rand 16 werd vakbekwaam ingeschoten door Yuri, 2-3.

Van Laar besprak in de rust dat Asv vooral 1 tegenstander had hedenmiddag, namelijk zichzelf.
Er moest in een hoger tempo gespeeld worden, meer kant wisselingen en vooral geduldig blijven, de kansen komen vanzelf.
1 tactische wissel, Anthony werd gewisseld voor Jesse.

Asv kwam goed de kleedkamer uit, met veel balbezit werd Oso wederom diep op eigen helft terug gedrongen. 
Na enkele mogelijkheden besliste de goed spelende Yamiel welke een plaag bleek te zijn voor zijn links back de wedstrijd, 2-4.
De honger was niet gestild van de Ankeveeners.....men die ruim een jaar niet gewonnen hadden roken bloed en legde aanval op aanval op de mat. 
De 2-5 van Nanto was er een uit het boekje, met een perfect omschakel moment staken we de snelle Yamiel weg welke niet zelfzuchtig was en de goed meegelopen Nanto bediende, wedstrijd gespeeld.
Prince en Nanto (net terug van een blessure) kregen wat rust en werden gewisseld voor Giovanni en Marouane.
Oso had inmiddels een rode kaart opgelopen en Asv had in deze fase zichzelf moeten belonen en meer goals moeten maken.
Uiteindelijk kreeg men nog een terechte penalty welke beheerst door Youri binnengeschoten werd, 2-6.

Na ruim een jaar zonder overwinningen was het afgelopen zaterdag raak, eindelijk kom men weer eens 3 punten bijschrijven, en terecht. 
Het veldspel wordt met de week beter, men leert elkaar beter kennen en de looplijnen worden duidelijker.
 
Hopelijk sluiten deze week weer twee spelers aan uit de ziekenboeg en kan men volledig trainen waarna de blik gaat naar de volgende uitwedstrijd, De Dreef.

Wedstrijdverslag 21 September 2019

Geplaatst 22 sep. 2019 08:41 door Hans Ankeveen

Valse competitiestart 

Op zaterdag 21-09-2019 stond de eerste competitie wedstrijd op het programma.
Na een heerlijke soep, een goede warming - up en in een heerlijk herfstzonnetje werd om 15.00 uur afgetrapt tussen Asv en VVJ.

De openingsfase was van beide ploegen wat afwachtend, Asv probeerde te combineren en VVJ probeerde met lange ballen op de zijkanten de snelle spitsen te bereiken. 
Na twee mogelijkheden van VVJ zakte de ploeg wat in en ging ook de fout in.
Youri ontfutselde de bal van de centrale verdediger, ging op het doel af en ronde zoals een koelbloedige spits behoort te doen af, 1-0 Asv.

Na de drinkpauze zette VVJ wat meer aan.
Zoals al meerdere malen in de voorbereiding krijgt Asv wonderschone goals tegen, zo geschiedde hedenmiddag ook. Een pegel van 25 meter belande stijf in de winkelhaak, 1-1.
Tot overmaat van ramp kreeg men vlak voor de thee de 1-2 tegen wat toch een teleurstelling was.

De mannen van van Laar bespraken om de tweede helft eerst wat verder in te zakken. Dit resulteerde in een tactische steekspel zonder noemenswaardige dingen. 
Na de drinkpauze ging Asv volle vak vooruit, er werd aanvallend gewisseld en VVJ moest en kon alleen maar terug. 
Helaas werd het i.p.v. 2-2 1-3 door een bekeken schuiver laag in de linker benedenhoek en iets voor tijd 1-4 door een goedkoop gegeven vrije trap door de warrig fluitende leidsman.

Vandaag hebben we een Asv gezien wat wil knokken voor elkaar en bij vlagen laat ziet prima te kunnen voetballen.
 Dank gaat uit naar Berend en Bram welke als gespeelde wissel van 2 aansloten en invielen.

Hopelijk stroomt deze week de ziekenboeg iets meer leeg, kan er vollediger getraind worden waarna we volgende week afreizen naar Oso.

Wedstrijdverslag 14 september 2019

Geplaatst 15 sep. 2019 12:09 door Hans Ankeveen

ASV krijgt harde “mentale- voetballes”

Op een zonovergoten sportpark Stadspark te Huizen viel de beslissing in de beker poule.
Een punt volstond om de Ankeveeners een ronde verder te brengen.

Na 5 minuten spelen kwam AH gelukkig op een 1-0 voorsprong. 
Iedereen keek elkaar aan, spelers, staf maar ook het publiek, dit was toch een meter of 3 buitenspel?
Niet veel later kon AH de wedstrijd het al beslissen, gelukkig ging het schot op de paal.

Asv herpakte zich en beet van zich af, dit resulteerde in geduldig positiespel maar vooral in het niet onder hoeven doen tegen deze 3e klasser.
Asv creëerden twee a drie mogelijkheden, helaas zonder resultaat en met een gelijkwaardig spelbeeld werd de ruststand met 1-0 bereikt door de gastheren.

Van Laar benadrukte in de rust vooral geduldig te blijven, voorzorg positiespel te blijven spelen, de passing te verbeteren en de eerste 20 min door te komen waarna men vol op de aanval zou gaan spelen.

In eerste instantie bleek de tactiek te werken maar binnen 20 min liep AH uit naar een simpele 4-0 voorsprong.
De wedstrijd was gesleept, ASV liet het lopen en liet zich gemakkelijk naar een pijnlijke nederlaag leiden, 9-0.

De focus kan volledig op de competitie gericht worden, er zal hard getraind moeten worden om fris en fruitig aan de start van de competitie te kunnen verschijnen.

Wedstrijdverslag 25-05-2019

Geplaatst 25 mei 2019 10:07 door Hans Ankeveen   [ 25 mei 2019 10:13 bijgewerkt ]

1E ELFTAL VERLIEST MET 2-0 van HVC

De laatse competitiewedstrijd tegen  de nummer voorlaatst HVC uit Amersfoort had zo maar een overwinning kunnen opleveren.
De eerste helft hadden de Ankeveners het beste van het spel en kregen enkele goede kansen via Bram Schouten, Jordi Souverijn en de van het tweede team geleende Tom Muizelaar.
Maar de stootkracht ontbrak om het af te maken.
In de 44ste minuut wist HVC wel eenvoudig te scoren omdat er achterin geen rugdekking werd gegeven.
Na de rust werd het meer een gelijkopgaande strijd en zag men een alleraardigste leuke open wedstrijd met veel mogelijkheden aan beide kanten.
 
De goed keepende Danny van Hal hield bekwaam met enkele fraaie reddingen stand.
Aan ASV zijde was er nog een kans voor wederom Tom Muizelaar die uit een prima voorzet van Fabian Blokker inkopte, maar de Amersfoortse goalie op zijn weg vond.
Afstandsschoten van Fabian Blokker waren gevaarlijk, doch helaas was het allemaal net niet genoeg om te scoren.
Het geluk ontbrak hierbij ook een beetje.
 
De scheidende coach Yoessef Bouali spoorde zijn mannen regelmatig aan om er nog het uiterste uit te halen.
Maar toen de 2-0 viel in de 79ste minuut was de wedstrijd gespeeld.
ASV”65 probeerde nog van alles. maar werd niet meer gevaarlijk.
Morris ten Broeke, Bram Schouten en Jeffrey Vierhout waren de uitblinkers aan Ankeveense zijde.
 
Het was een moeilijk seizoen waarbij veel spelers volgend seizoen een stapje terug zullen doen naar het tweede team.
Ondanks de magere resultaten van dit seizoen moet er toch aan de jongens en de technische staf een groot compliment gemaakt worden dat er tot de laatste wedstrijd geprobeerd werd er het uiterste  eruit te halen.
De kopjes gingen weleens naar beneden, maar de volgende wedstrijd werden de ruggen weer gerecht.
ASV”65 gaat nu aan een representatief eerste elftal werken om in het seizoen 2019/2020 weer van zich te doen spreken.
Enkele spelers van het huidige eerste elftal zullen in het vlaggenschip blijven spelen en het eerste team wordt weer aangevuld 
met nieuwe spelers.
 
De rest van het huidige eerste team zal standby blijven om het eerste waar nodig te ondersteunen, maar zullen voornamelijk dus in het tweede elftal gaan spelen. Zij zijn een avontuur en een stuk ervaring rijker.
 
Met sportieve groet,
Dick Blom

Wedstrijdverslag. 11 mei 2019

Geplaatst 14 mei 2019 10:05 door Hans Ankeveen   [ 25 mei 2019 10:13 bijgewerkt ]

ASV ’65 1 – OSO 1  4-6


Afgelopen zaterdag speelden we thuis tegen OSO. Het bleek een zeer spannende, doelpuntrijke en enerverende wedstrijd te zijn.

Voordat de wedstrijd begon hebben we een minuut stilte gehouden voor de overleden Evert Swart. Evert Swart was een zeer geliefd persoon bij ASV’65 en hij heeft als voorzitter en met allerlei andere functies zeer veel gedaan voor zijn geliefde ASV’65. 

Wij wensen zijn familie heel veel sterkte met het verlies en ASV ’65 zal hem nooit vergeten.

Hierna heeft Alexander Verbeeck de aftrap gedaan als pupil van de week en ASV alvast op een 1-0 voorsprong gezet.

De wedstrijd begon goed voor ASV’65 en al gauw stonden we 0-1 achter maar al snel daarna scoorden Berend van de Bunt de 1-1. We waren veel in de aanval en OSO had niet veel in te brengen. Er werd heel goed gespeeld en we kwamen zelfs op 2-1 door Berend van de Bunt. OSO kwam ook nog alleen voor de keeper en omspeelde hem maar gelukkig haalde Michel Heus de bal nog mooi van de lijn. Later werd het nog 3-1 door Patrick van Voorst.

De tweede helft stond er een heel ander OSO op het veld. En ze scoorden de 3-2. Maar door een mooi doelpunt van Yoeri Tol werd het 4-2.  Hierna moest Yoeri Tol het veld verlaten met een hamstring blessure en werd hij vervangen door Fabian Blokker. Helaas voor ons werd OSO sterker en sterker en ging er uiteindelijk met de winst vandoor, 4-6.

Maar ik moet mijn mannen een geweldig compliment geven voor hun inzet en hun goede spel. Helaas geen punten binnen gehaald maar voor mij zijn jullie toppers!


Groetjes van Wenda Velzeboer

1-10 of 115