21 januari 2016

Geplaatst 7 feb. 2016 11:52 door Hans Ankeveen   [ 14 mrt. 2016 11:17 bijgewerkt door Admin Asvankeveen ]

1E ELFTAL WINT DE ZINDEREND SPANNENDE STREEKDERBY TEGEN NEDERHORST MET 3-2

Deze derby bracht alles, spanning, emotie, goed en slecht voetbal, maar vooral sportiviteit.

Het eerste half uur domineerde ASV”65 en kwam via Prince Decker op een 1-0 voorsprong, na goed voorbereidend werk van Sergio Claver en Laurens van de Greft.

Er werd ASV”65 nog een glaszuivere penalty onthouden nadat Prince Decker in de 16 gewoon omver gelopen werd.Daarna nam Nederhorst het initiatief en kwam in de 36ste minuut langszij.

Het was aan goed keeperswerk van Gregory Hellings te danken dat de rust met 1-1 bereikt werd. Na rust kon de wedstrijd alle kanten uit en goalie Gregory Hellings moest na wat irritant gedrag en 2x geel het speelveld verlaten.
Nederhorst werd hierdoor optisch sterker en kon uiteindelijk in de 68ste minuut een 1-2 voorsprong nemen.ASV”65 stroopte met 10 man de mouwen op en vocht voor iedere meter.Prince Decker en Sherrick Krind waren de absoluten uitblinkers aan Ankeveense zijde en bonden vaak 4 a 5 Bergers aan zich.

De angst sloeg toe bij Nederhorst en na een geweldige rush van Prince Decker waarbij hij 4 man passeerde zette hij bekwaam vanaf links voor op de inkomende Sherrick Krind en dat betekende de 2-2 in de 84ste minuut.
Daarna hoe gek het ook klinkt een dreigender en gevaarlijker ASV”65. Bij Nederhorst was men even de weg kwijt en ginghinken op twee gedachten. De 2-2 vasthouden of toch voor de winst gaan.

Een prachtig genomen vrije trap van Laurens van de Greft (zie foto) die goalie Vrijhoef te machtig was spatte op de lat uiteen en kwam Nederhorst goed weg. In de slotminuut was het de uitkomende  goalie Vrijhoef van Nederhorst die de bal niet over de zijlijn wilde schieten, waardoor de slimme Sherrick Krind hem de bal ontfutselde en droog de 3-2 binnenschoot.

Een geweldige ontlading na het laatste fluitsignaal.ASV”65 heeft uiteindelijk de overwinning afgedwongen op karakter en dat is mooi, want als de voetbalkwalitieten en dit getoonde karakter  hand in hand gaan, dan belooft het nog een heel mooi seizoen te worden.

Verdedigend waren  Alfred Fernandez  en Benjamin Tol  top.