VETERANEN

Geplaatst 7 feb. 2016 12:00 door Hans Ankeveen   [ 14 mrt. 2016 11:18 bijgewerkt door Admin Asvankeveen ]

VETERANEN WINNEN MET 2-0 VAN DIOS

The good old greens beschikten precies over 11 man en dat pakte in dit geval erg goed uit.Het werd een tactische en verdiende overwinning. Er werd gestart met een 4-4-2 opstelling met de bekende ruit op het middenveld.

ASV”65 was dreigender de eerste helft en kwam er vaak snel uit.

Op doel stond Melvin van der Aar, vleugelbacks waren Edwin van Greuningen en Jos Vermeulen, captain Joost Botterman stond libero en Mark Bouwman stond als voorstopper geposteerd.Het middenveld bestond uit de vleugelhalfs Jori de Jong en Sander Schleiffert en centraal speelden Ragner Teitsma  als aanvallende middenvelder en Dick Blom als verdedigende middenvelder. Voorin de twee spitsen Marco van den Berg en Marcel Veenman.

Ragner Teitsma schoot in de 14de minuut op de lat.In de 24ste minuut was het dan toch raak.Edwin van Greuningen stuurde Teitsma de diepte in, die op zijn beurt een prima voorzet losliet op de inkomende Marco van den Berg die strak in de hoek de 1-0 binnenschoot.

Dios werd bij vlagen weg getikt en kwam zelf niet verder dan wat verdwaalde afstandsschoten, aangezien ASV”65 positioneel erg goed stond en het middenveld zeer balvast was en het balletje lekker rond liet gaan. De Ankeveners gingen met een 1-0 voorsprong thee drinken.

Na rust kwam Dios sterk uit de startblokken, maar dat verontruste de organisatie van ASV”65 niet en kon zo stand houden en zo eenvoudig op de counter gaan spelen.Kansen waren er voor Jori de Jong en Marco van den Berg, doch het vizier stond niet op scherp en zo werd Dios in de wedstrijd gehouden.

Gelukkig was het Jos Vermeulen die vanaf 20 meter in de 71ste minuut de 2-0 vernietigend tegen de touwen jaste en dat was de bevrijdende treffer.Dios bleef komen, maar veel meer dan enthousiasme was het niet.

Ze kregen nog wel een paar corners die wat gevaar opleverde, doch goalie Melvin van de Aar stond weliswaar af en toe met kunst en vliegwerk zijn mannetje. Aan de andere kant kreeg ASV”65 steeds meer ruimte en kansen, doch de effectiviteit ontbrak om de score te verhogen.

Al met al een leuke en sportieve wedstrijd, waarbij het collectief als een huis stond en aangezien er niet gewisseld kon worden was het tevens een uitstekende conditionele training Man of the match was Sander Schleiffert een ideale verbindingsspeler.

Compliment voor the good old greens waardoor men weer een plaatsje op de ranglijst gestegen is.