wedstrijdverslag. 15 april 2018

Geplaatst 15 apr. 2018 12:39 door Hans Ankeveen   [ 15 apr. 2018 12:45 bijgewerkt ]
1E ELFTAL VERSLAAT AW MET 0-1
In Bussum was het de thuisclub dat initiatief nam en een paar goede kansen kreeg.
Maar de uitblinkende A-junioor Rico Souverijn hield bekwaam de nul.
Daarna was het ASV”65 dat steeds beter in de wedstrijd kwam.

De Ankeveners hadden het middenveld in handen en kregen ook kansen op de openingstreffer.
AW speelde op de counter en probeerden de twee levensgevaarlijke vleugelspitsen te bereiken, welke bekwaam onder bedwang werden gehouden door Nabil Bardan en nog een uitblinkende A-junioor Morris Ten Broeke.
Na de rust een gelijkopgaande  en sportieve pot voetbal, waarbij ASV”65 iets gevaarlijker was.
Uiteindelijk was het libero Stefan van Grieken die uit een afgemeten corner van Laurens van der Greft in de 65ste minuut de 0-1 binnenkopte.

AW probeerde druk te zetten, waardoor er veel ruimte voor ASV”65 ontstond.
De Ankeveners sprongen echter niet effectief hier mee om en hielden zo de Bussummers in de wedstrijd.
Met name de grillige en goed spelende Prince Decker had een geweldige kans om de genadeslag uit te delen, doch de bal die hij schoot verdween richting de Crailose brug.
Het werd nog even billen knijpen in de laatste 5 minuten door het pompen of verzuipen voetbal van AW.
ASV”65 kwam er ook nog levensgevaarlijk twee keer uit, doch de beslissende eindpass ontbrak.

Al met al opluchting toen het laatste fluitsignaal klonk. Een verdiende overwinning die weer positief zal doorwerken op de rest van het seizoen.
Komende zondag is er de enige echte streekderby van Wijdemeren thuis tegen ‘s-Graveland.
Dat belooft weer een geweldige sportmiddag te worden.
Ook ‘s-Graveland zit nog steeds in de gevarenzone na de nederlaag tegen Amsvorde van afgelopen zaterdag, dus de belangen zijn groot. Komt allen naar deze kraker.