Wedstrijdverslag 14 september 2019

Geplaatst 15 sep. 2019 12:09 door Hans Ankeveen
ASV krijgt harde “mentale- voetballes”

Op een zonovergoten sportpark Stadspark te Huizen viel de beslissing in de beker poule.
Een punt volstond om de Ankeveeners een ronde verder te brengen.

Na 5 minuten spelen kwam AH gelukkig op een 1-0 voorsprong.
Iedereen keek elkaar aan, spelers, staf maar ook het publiek, dit was toch een meter of 3 buitenspel?
Niet veel later kon AH de wedstrijd het al beslissen, gelukkig ging het schot op de paal.

Asv herpakte zich en beet van zich af, dit resulteerde in geduldig positiespel maar vooral in het niet onder hoeven doen tegen deze 3e klasser.
Asv creëerden twee a drie mogelijkheden, helaas zonder resultaat en met een gelijkwaardig spelbeeld werd de ruststand met 1-0 bereikt door de gastheren.

Van Laar benadrukte in de rust vooral geduldig te blijven, voorzorg positiespel te blijven spelen, de passing te verbeteren en de eerste 20 min door te komen waarna men vol op de aanval zou gaan spelen.

In eerste instantie bleek de tactiek te werken maar binnen 20 min liep AH uit naar een simpele 4-0 voorsprong.
De wedstrijd was gesleept, ASV liet het lopen en liet zich gemakkelijk naar een pijnlijke nederlaag leiden, 9-0.

De focus kan volledig op de competitie gericht worden, er zal hard getraind moeten worden om fris en fruitig aan de start van de competitie te kunnen verschijnen.