wedstrijdverslag 16 maart 2019

Geplaatst 17 mrt. 2019 13:10 door Hans Ankeveen
1E ELFTAL HARD ONDERUIT TEGEN KVVA

In Amersfoort begon de thuisploeg voortvarend en hadden de Ankeveners het geluk aan hun zijde toen een schot via de binnenkant van de paal terug in de handen van goalie Danny van Hal, die de geblesseerde Koen Schouten verving, belandde.
Vervolgens stond KVVA al na 20 minuten met 2-0 voor.
Daarna waren de Amersfoorters een beetje uitgeraast en kwam ASV”65 er af en toe gevaarlijk uit.

De beleving straalde er de hele wedstrijd aan Ankeveense zijde niet vanaf.
Daardoor gingen ook veel persoonlijke duels verloren.
In de 29ste minuut werd Bram Schouten onregelmentair neergelegd binnen het zestienmeter gebied.

De toegekende penalty werd feilloos en snoeihard door Yoeri Tol ingeschoten en dat betekende de 2-1.
Daarna bleven de Ankeveners dreigend en toen KVVA vanwege een rode kaart ook nog met 10 man verder moest gloorde er hoop op een goed eindresultaat.
Patrick van Voorst liet nog een prima voorzet vanaf rechts los op de inkomende Fabian Degenkamp, maar die kon er net niet bij om de gelijkmaker in te tikken.
Echter door zeer slap verdedigen in de 38ste minuut kon de centrumspits van KVVA zomaar 3 man passeren en op zijn gemak aanleggen voor de derde treffer, onvoorstelbaar, maar waar.

Vlak voor rust werd het vanwege een strafschop zelfs 4-1
. Na de rust zette de Ankeveners nog wel aan om er het beste uit te halen, doch KVVA had een paar snelle en slimme spelers in huis die dankbaar gebruik maakten van de ruimte tussen de linies.
In de 63ste minuut werd het 5-1.
Puk Loggen kreeg nog een opgelegde kans na een mooie combinatie tussen Yoeri Tol , Fabian Degenkamp en Patrick van Voorst, maar had het vizier niet op scherp.
Ook niet toen even later Rowan Kloosterman hem op een loepzuivere voorzet trakteerde.

ASV”65 tikte wel aardig, maar was als team niet agressief genoeg en tevens niet efficient in de afwerking. de tegenstander was daarentegen zeer efficient in de afwerking.
Uiteindelijk liep KVVA toch nog uit naar een 8-1 overwinning.