wedstrijdverslag 18 september

Geplaatst 18 sep. 2016 13:50 door Hans Ankeveen   [ 29 okt. 2016 07:11 bijgewerkt door Admin Asvankeveen ]
1E ELFTAL GEEFT 4-2 VOORSPRONG IN SLOTFASE WEG

Thuis werd er tegen Real Sranang gespeeld dat over een paar zeer balvaardige oud profvoetballers beschikt.
Na 12 minuten stond het al 0-1, maar ASV”65 was daarna de meer completere ploeg en domineerde in de eerste helft al waren de tegenstoten van Real Sranang vanwege hun goede spitsen zeer dreigend.
in de 23ste minuut was het Benjamin Tol die vernietigend de 1-1 tegen de touwen kopte uit een strak en zuiver genomen corner van de sterk spelende Emmanuel Obeng,

Even later was het uitblinker Prince Decker die een vrije trap vanaf 20 meter in de linker bovenhoek pegelde en zo brak de rust aan met een verdiende 2-1 voorsprong.
Na rust hetzelfde spelbeeld en toch was het Real Sranang dat weer op gelijke hoogte kwam, na een vrije trap die vanaf 25 meter dwarrelend dwars door het midden in het net verdween, hetgeen nooit had mogen gebeuren.
In de 61ste minuut had Prince Decker een wereldrush in huis en slalomde op links door de Amsterdamse defensie en bracht fraai Laurens van de Greft in stelling die de 3-2 strak binnenschoot.
Even later werd het 4-2 nadat Prince Decker een mooie diagonale pass losliet op de vanaf rechts opkomende Emmanuel Obeng die zijn zeer fraaie inzet in de linker bovenhoek zag verdwijnen. Daarna volop kansen op 5-2 en de genadeslag uit te kunnen delen voor o.a. Laurens van de Greft en Farred Benzema, maar de bal wilde er niet in.

in de 86ste minuut werd het onverwachts na een wel zeer mooie actie van de rechterspits 3-4 en het noodlot sloeg toe in de 89ste minuut, waardoor het ook nog 4-4 werd. Hierdoor werden er twee punten verspeeld en onbegrijpelijk voor een ieder dat dit heeft kunnen gebeuren.
Teveel kansen om zeep geholpen is 1 minpunt, maar dan ook nog in de laatste 4 minuten twee doelpunten om de oren krijgen is het tweede minpunt.

Je mist dan het met ziel en zaligheid vasthouden van de overwinning en de winnersmentaliteit, al was het niveau van de wedstrijd verder acceptabel en is er qua veldspel een stijgende lijn te ontdekken bij de Ankeveners, hetgeen wel vertaald dient te worden  in rendement.

Komende zondag is er in Almere de kraker tegen AS”80, waar ASV”65 nog wat heeft recht te zetten.