Wedstrijdverslag 1E ELFTAL - FORZA ALMERE

Geplaatst 15 sep. 2015 02:44 door Hans Ankeveen   [ 5 okt. 2015 11:51 bijgewerkt door Admin Asvankeveen ]

1E ELFTAL VERSLAAT FORZA ALMERE MET 2-4

In de beginfase ontstonden er veel kansen voor de Ankeveners om de score te openen.Benjamin Tol rukte op na een formidabele interceptie op het middenveld, maar zag zijn inzet op een zeer fraaie wijze tot corner verwerkt worden door de Almeerse goalie.

Het was de watervlugge Bernio Dap die de score uiteindelijk toch opende in de 9e minuut.Zo rond de 20ste minuut raakte ASV”65 de grip een beetje kwijt op het middenveld zoals gewoonlijk de laatse weken en kon Forza bij tijd en wijle gevaarlijk uitbreken.

Gelukkig was het in de 25ste minuut Laurens van de Greft die op links op kwam en twee tegenstanders uitkapte en vervolgens Prince Decker fraai in stelling bracht.

Deze zag zijn inzet op de paal belanden, waarna Stefano Holwijn weer op de juiste plaats stond om de bal binnen te tikken, waardoor het 0-2 werd.

Toch kon ASV”65 deze voorsprong niet vasthouden en vlak voor rust werd het 1-2.Na de rust werd het een open wedstrijd met duidelijk de beste kansen voor de Ankeveners, die de wedstrijd maar niet leken te willen beslissen.

Toen uiteindelijk wederom Laurens van de Greft vanaf rechts in de 71ste minuut een prima voorzet losliet na een goede passeeractie op de vrijstaande Stefano Holwijn, die koel en beheerst de 1-3 liet aantekenen leek het beslist.

Maar de gemakzucht van de heren kwam weer naar boven en gelijk vanaf de aftrap was er een communicatiestoornis tussen vleugelverdediger Ronald Lindenberg en goalie Gregory Hellings, waarvan de rechterspits dankbaar profiteerde en zo de aansluitingstreffer kon maken en het onrustig werd binnen de lijnen.

Hierdoor bleef Forza Almere in de westrijd.Daarna gingen veel Ankeveners uit hun taak spelen en werd het heel rommelig.Aangezien de tegenstander de gelijkmaker wilde forceren kwam er veel ruimte.

Af en toe comedy-caperachtige taferelen met veel kansen voor ASV’65 die spontaan om zeep werden geholpen.

Het was uiteindelijk Bernio Dap die in de 86ste minuut met een mooie rush vanaf links de 2-4 binnen schoot, waardoor er opgelucht adem gehaald kon worden.

Maar wat hebben ze er weer lang over gedaan om de wedstrijd te beslissen.

Komende zondag in en tegen Nederhorst een leuke streekderby.De druk ligt behoorlijk bij Nederhorst, want zij staan 4 punten achter inmiddels.

ASV”65 heeft daar nog wat goed te maken.Het wordt weer leuk in Wijdemeren.